طرز تهیه کشک بادمجان ساده بدون گردو خانگی و خوشمزه

به گزارش وبلاگ صبوحا، اگر دنبال یک غذای ساده و خوشمزه و البته با کالری کم هستید، قطعا کشک بادمجان گزینه خوبی است. کافی است بادمجان سرخ شده و کشک داشته باشید تا این غذا را آماده کنید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه کشک بادمجان کبابی و حتی اندازه کالری کشک بادمجان را هم در هر حالت پختش آنالیز نموده بودیم و حالا اینجا می خواهیم طرز تهیه کشک بادمجان ساده بدون گردو را آنالیز کنیم.

طرز تهیه کشک بادمجان ساده بدون گردو خانگی و خوشمزه

مواد لازم برای تهیه کشک بادمجان ساده

  • بادمجان به میزان لازم
  • کشک به میزان لازم
  • پیاز به میزان لازم
  • سیر به میزان لازم
  • نعنا خشک به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه کشک بادمجان ساده بدون گردو

1. بادمجان ها را آماده کنید

اولین مرحله از طرز تهیه کشک بادمجان ساده این است که بادمجان ها را پوست بگیرید و از طول برش دهید، نمک بزنید و به مدت 30 دقیقه در آبکش بگذارید تا میزانی آب آن گرفته گردد. البته اگر دوست دارید کشک بادمجان تان کبابی باشد می توانید طرز تهیه کشک بادمجان کبابی را هم مرور کنید.

2. نعناع و پیاز داغ را درست کنید

در فاصله ای که آب بادمجان ها گرفته می گردد و به عبارتی در دومین مرحله از طرز تهیه کشک بادمجان ساده ابتدا 2 قاشق غذاخوری روغن را در یک تابه کوچک روی حرارت ملایم بگذارید و بعد نعناع خشک را داخل روغن بریزید و اجازه دهید 10 ثانیه روی حرارت ملایم تفت بخورد، سپس بردارید. (مراقب باشید نعنا نسوزد.)

حالا یک ماهیتابه بزرگ را روی حرارت میانه رو به پایین قرار دهید. 2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید و پیاز خرد شده را با کمی نمک اضافه کنید. آن ها را به آرامی سرخ کنید تا کاراملی شوند و کمی ترد شوند. مراقب باشید پیاز نسوزد وگرنه تلخ می شوند. پس از پخته شدن، آن ها را بردارید و روی دستمال کاغذی جاذب قرار دهید تا روغن اضافه آن کشیده گردد.

3. کشک بادمجان را آماده کنید

در ادامه طرز تهیه کشک بادمجان ساده نوبت آن است که نیمی از روغن به جای مانده را به ماهیتابه اضافه کنید و بادمجان ها را به صورت دسته ای تفت دهید تا طلایی شوند. در صورت احتیاج روغن بیشتری در ماهیتابه بریزید. با استفاده از پشت چنگال، بادمجان را در حین سرخ شدن فشار دهید تا به فرآیند سرخ شدن یاری کند. بعد از پخته شدن، بادمجان ها را از ماهیتابه خارج نموده و روی دستمال کاغذی جاذب در بشقاب قرار دهید.

می توانید از ماهیتابه ای که بادمجان ها را در آن سرخ نموده اید، برای پختن مراحل بعدی بهره ببرید، اما اگر این کار را کردید، حتما آن را بشویید. تابه را روی حرارت میانه رو به پایین قرار دهید. میزانی روغن روی بادمجان شما تشکیل شده است، آن را در تابه بریزید فقط به میزان ای که سیر را تفت دهید. سیر را اضافه کنید و بگذارید فقط 10 ثانیه تفت داده گردد. سپس بادمجان ها را اضافه کنید و هم بزنید تا با تمام سیر مخلوط گردد.

زردچوبه و میزانی آب را اضافه کنید و هم بزنید. سپس بادمجان ها را با چنگال یا گوشت کوب له کنید. حالا نصف نعنا خشک، نیمی از پیازها (میزانی از پیازهای سرخ شده را برای رویه یا تزئین نگه دارید) و 2 قاشق غذاخوری کشک اضافه کنید؛ مخلوط کنید تا همه چیز کاملا جا بیفتد. مخلوط را بچشید و سپس با نمک (در صورت احتیاج) و فلفل بیشتر مزه دار کنید. اجازه دهید مخلوط به آرامی بپزد و هر از گاهی هم بزنید. برای سرو غذا فقط باید گرم باشد.

4. غذا را تزئین و سرو کنید

حرارت را خاموش کنید و مخلوط کشک یا همان دیپ بادمجان را با قاشق در ظرف سرو بریزید. قبل از تزئین کشک بادمجان، روغن اضافی را که ممکن است روی آن تشکیل شده باشد، دور بریزد. با پیاز سرخ شده، کشک رقیق شده، زعفران دم نموده و نعناع داغ به هر شکلی که دوست دارید تزئین کنید و در نهایت با نان و سبزی خوردن سرو کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه کشک بادمجان ساده

کشک بادمجان غذایی ساده است که تقریبا همه می توانند این روزها با یاری بادمجان سرخ شده آماده، پیاز سرخ شده آماده و کشک بدون صرف زمان زیاد آماده نمایند. اما اگر مثل آموزش کشک بادمجان ساده ما می خواهید خودتان همه چیز را آماده کنید یا فوت وفن کامل این غذا را بدانید در ادامه جزییات بیشتر را بخوانید.

گرفتن تلخی بادمجان

از بادمجان برای پخت غذاهای مختلف استفاده می گردد. برای پخت سوفله و گراتن می توانید از بادمجان بهره ببرید. از بادمجان برای پخت غذاهای سنتی ایرانی مانند کشک بادمجان و میرزا قاسمی هم استفاده می گردد. گاهی اوقات تلخی بادمجان ها علت خوبی برای استفاده نکردن از آن ها در دستور غذاها است. پس برای از بین بردن طعم تلخ بادمجان ها چه باید کرد؟

بادمجان ها را بعد از پوست کندن به دو قسمت تقسیم کنید. بعد از یک ساعت روی برش ها نمک بپاشید.

بعد از یک ساعت نمک را با شستن از بین ببرید.

در یک کاسه بزرگ میزانی آب و میزانی آبلیمو بریزید و بادمجان ها را در آن بگذارید. بعد از 10 دقیقه بادمجان ها را بردارید. در آخر بادمجان ها را فشار دهید تا آب اضافی آن ها گرفته گردد.

برش های بادمجان را به مدت 30 دقیقه در شیر قرار دهید.

تکه های بادمجان را در سینی ریخته و به مدت 30 دقیقه در فریزر قرار دهید. بعد از این مدت، بادمجان ها را خارج نموده و اجازه دهید یخش آب گردد، سپس فشار دهید تا آب اضافی آن گرفته گردد. حالا بادمجان دیگر تلخ نیست. با آن هر غذایی از جمله طرز تهیه آبگوشت کشک بادمجان و طرز تهیه کشک بادمجان با گردو که خواستید تهیه کنید.

بادمجان را نمک بزنیم یا نمک نزنیم؟

هدف از نمک زدن بادمجان بیرون کشیدن رطوبت است و بعلاوه این کار باعث کوتاه تر شدن زمان پخت آن می گردد. در ضمن نمک زدن بادمجان به از بین رفتن و کاهش تلخی بادمجان هم یاری می نماید.

از طرف دیگر بادمجان ها در دسته سبزیجات متخلخل قرار می گیرند به این معنی که رطوبت و روغن را جذب می نمایند! نمک زدن بادمجان قبل از پختن باعث جذب روغن کمتری در بادمجان می گردد و باعث می گردد بافتش سفت تر بماند.

نحوه نگهداری کشک بادمجان

به جامانده کشک بادمجان را می توانید تا 2 روز در یخچال نگهداری کنید. بعلاوه می توانید آن را تا یک ماه منجمد کنید و بعد هر زمان خواستید آن را بهره ببرید ابتدا روی اجاق گاز دوباره گرم کنید تا داغ گردد و بعد کمی آب به آن اضافه کنید تا سبک گردد. و در صورت تمایل کمی کشک هم اضافه کنید.

کشک بادمجان به روش های مختلف

تهیه کشک بادمجان در ایران تقریبا به یک شکل انجام می گردد اما در برخی نقاط ایران کشک بادمجان با اندکی تفاوت از کشک بادمجان ساده تهیه می گردد. طرز تهیه کشک بادمجان مازندرانی و طرز تهیه کشک بادمجان تبریزی از این دو دسته هستند.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه کشک بادمجان ساده بدون گردو خانگی و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کشک بادمجان ساده بدون گردو خانگی و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید