ریحان پرورش می دهید؟! این چند نکته را انجام دهید!
به گزارش وبلاگ صبوحا، برای پرورش ریحان هایی آبدار و تازه فقط کافی است این چند نکته ساده را بخوانید و رعایت کنید!

ریحان یکی از معمول ترین سبزیجاتی است که در همه دنیا پرورش داد می گردد. این گیاه به آب و هوای گرم علاقه دارد و سرمای بیش از حد را تحمل نمی کند.
1- برای پرورش گیاه ریحان مکانی آفتابی را انتخاب کنید. این سبزی به آفتاب مستقیم علاقه دارد اما به سایه هم مقاوم است. اگر در شهرهای گرم یا منطقه ها استوایی زندگی می کنید، ریحان را در نقطه ای بکارید که بعد از ظهرها در سایه باشد.
2- پرورش ریحان در گلدان بسیار آسان است. شما حتی می توانید آن را در کوچکترین گلدان ها پرورش دهید. برای آغاز گلدانی به عمق 15 تا 20 سانتی متر فراهم کنید و مطمئن شوید که سوراخ های زهکش گلدان مناسب و به اندازه هستند. در منطقه ها نیمه گرمسیری از گلدان هایی با سایز بزرگ تر بهره ببرید.
3- خاکی را انتخاب کنید که زهکشی خوبی داشته باشد و در عین حال توانایی نگه داری رطوبت در خود را هم داشته باشد. اگر خاکی که استفاده می کنید فاقد مواد مغذی است با استفاده کودهای موجود در بازار، خاک را تغذیه کنید. اما این را هم در نظر داشته باشید که خاکی که بیش از حد مواد آلی داشته باشد درصد روغن و عطر برگ را هم تحت تاثیر قرار می دهد.
4- خاک نباید اسیدی باشد. خاکی طبیعی با اندکی خاصیت اسیدی با پی اچ بین 5.5 تا 7.5 برای کاشت ریحان مطلوب است.
5- یکی از اساسی ترین نکته ها در پرورش ریحان: هیچ وقت اجازه ندهید خاک کاملا خشک گردد مخصوصا زمانی که درجه حرارت بالاست و هوا گرم است! هم چنین از آبیاری بیش از حد و غرقاب کردن ریحان هاتان هم پرهیز کنید. بهتر این است که انگشت خود را اندکی در خاک فرو ببرید و آنالیز کنید که اگر سطح خاک خشک بود آبیاری مجدد را انجام دهید.
6- برای جلوگیری از بیماری های قارچی، هرگز گیاهان را از بالا آب ندهید و شاخ و برگ آنها را خیس نکنید. این عمل باعث شیوع انواع بیماری ها در بین گیاهان می گردد و محیط مرطوبی را برای رشد عوامل بیماریزا فراهم می آورد.
7- در طول فصل رشد، هر دو هفته یک بار، ریحان ها را با کودهای حاوی تمامی عناصر لازم کوددهی کنید.
8- هر دوهفته یک بار (یا بیشتر) ریحان ها را جوانه گیری کنید. اجازه ندهید ریحان ها گل بدهند چرا که گل ها انرژی گیاه را می گیرند، از رشد شاخ و برگ جلوگیری می نمایند و درصد روغن برگ ها را کم می نمایند.
9- وقتی که 40 تا 50 روز از سن ریحان ها گذشت، گیاهان شما قابل برداشت و استفاده هستند! البته زودتر از این زمان هم می توانید برداشت را آغاز کنید. اندازه مورد احتیاج از برگ ها را برداشت کنید و اجازه دهید گیاه به رشد خود ادامه دهد و برای برداشت های بعدی آماده گردد.
ریحان ها را بچینید و برای خوردن یک عصرانه لذت بخش آماده شان کنید!
منبع: فوت و فن