اقساط وام ازدواج؛ آیا این وام کارگشاست؟

به گزارش وبلاگ صبوحا، ایرنا زندگی: این روز ها هم جزئیات وام یک میلیون تومانی دولت برای کمک به خانواده­ ها در بحران کرونا حسابی حاشیه ­ساز است و هم اینکه کم ­کم سقف جدید وام­ های مختلف مثل وام مسکن و وام ازدواج اعلام می­ شود. مشتری اغلب این وام ­ها زوج­های جوانی هستند که در شروع زندگی مشترک ­شان به سر می­برند. با یک حساب سر انگشتی می ­توان فهمید هر زوج شهری ایرانی در همین مرحله شیرین شروع چقدر زیر بار قسط خواهد رفت و این مبلغ چه تناسبی با متوسط درآمد خانوار شهری دارد.

اقساط وام ازدواج؛ آیا این وام کارگشاست؟

دریافت وام ازدواج تقریبا اولین کار اداری و بانکی مشترکی است که زو­ج­ها بعد از صدور عقدنامه ­شان انجام می ­دهند، چون با افزایشی که طی سال­ های گذشته داشته و میزان سودی که به آن تعلق می ­گیرد، اصلا قابل چشم ­پوشی نیست مخصوصا حالا که کمیسیون تلفیق تصویب کرده که مبلغ وام برای هر یک از زوجین از 30 میلیون تومان به 50 میلیون تومان افزایش پیدا کند. به این ترتیب زوج ها می ­توانند زندگی­شان را با 100 میلیون تومان وام شروع کنند و برای آن باید از همان ابتدا ماهی یک میلیون و 300هزار تومان کنار بگذارند.

دست به دامن وام ­ها

با توجه به رشد عجیب و غریب قیمت مسکن در شهر های بزرگ مثل تهران، زوج ­ها اگر پشتشان تا حدی گرم باشد باز هم باید هرچه وام در هر بانک و موسسه ای ارائه می­ شود بگیرند بلکه بتوانند یک خانه با متراژ متوسط در یک منطقه متوسط تهیه کنند.

پس ما وقتی سراغ حساب و کتاب مبلغ اقساط وام­ ها می­ رویم، بالاترین وام و بالاترین قسط را محاسبه می ­کنیم. با این حساب اگر زوج ­ها پیروز شده باشند نفری 40 میلیون تومان را به مدت یک سال در بانک مسکن سپرد­ه ­گذاری کنند، می ­توانند نفری 80 میلیون تومان وام بگیرند. مبلغ اقساط این وام هم به ­­طور متوسط ماهانه یک میلیون تومان است آن هم برای هر کدام از زوجین. البته این را هم در نظر داشته باشید که اواخر سال گذشته سقف وام مسکن برای تهران تا مبلغ 240 میلیون تومان برای زوج­ ها بالا رفت که البته برای این وام دیگر سپرده­ گذاری ممکن نیست و فقط کسانی می­ توانند آن را دریافت کنند که به اندازه مورد نیاز، اوراق وام مسکن بخرند. این دسته از زوج ­های خوشبخت باید ماهانه سه میلیون و 997 هزار تومان قسط بدهند، اما از آنجایی که هنوز کسی این وام را نداده و کسی هم نگرفته خیلی روی آن حساب نمی­ کنیم.

تا اینجای کار اگر تسهیلات جدید 240 میلیونی را در نظر نگیریم زوج محترم باید ماهانه دو میلیون تومان به مدت 12 سال کنار بگذارند. برای اغلب زوج ها فقط دریافت اصل وام مسکن افاقه نمی­کند و آن ها باید وام جعاله هم بگیرند، وامی که قاعدتا برای تعمیر خانه گرفته می­شود، اما زوج­ها معمولا آن را برای اضافه کردن به توان مالی­شان موقع خرید می­گیرند.

تا اواسط سال گذشته مبلغ این وام 20 میلیون تومان بود، اما از دی­ماه سقف تخصیص وام جعاله تا 40 میلیون تومان افزایش پیدا کرد. طبیعتا مبلغ اقساط آن هم دوبرابر شد و به یک میلیون و پنج هزار تومان رسید. اگر این رقم را به سمت پایین رند کنیم و به اقساط قبلی که زو­ج­های جوان اضافه کنیم به عدد چهار میلیون و 300 هزار تومان می­رسیم.

البته این را هم در نظر داشته باشید که ممکن است زوج­ها از تسهیلات مالی و وام ­های دیگری هم استفاده کرده باشند. مثلا اگر برای خرید خودروی داخلی از تسهیلاتی معمولی بانک ­ها استفاده کرده باشند حدود 700 هزار تومان هم به این رقم اضافه شده و به عدد پنج میلیون تومان در ماه می ­رسیم. یعنی اگر یک زوج بخواهند برای شروع زندگی­شان از وام­ های معمولی که به همه تعلق می گیرد استفاده کنند، باید هر ماه چنین مبلغی را کنار بگذارند.

مبلغ قسط بیشتر از کل درآمد

با مراجعه به آمار های مرکز آمار می­بینیم که جدیدترین رقمی که برای متوسط درآمد سالانه خانوار شهری در ایران اعلام شده متعلق به سال 97 است که می­گوید هر خانوار شهری به­طور میانگین سالانه 43 میلیون و 500 هزار تومان درآمد داشته است که میانگین ماهانه ­اش می­شود حدود سه میلیون و 600 هزار تومان.

از آن طرف میانگین هزینه سالانه­ای که خانوار شهری در سال 97 زیر بار آن رفته 39 میلیون و 300 هزار تومان بوده است که به­طور ماهانه می­شود سه میلیون و 200 هزار تومان، البته این هزینه­ها شامل اقساط نمی­ شود بلکه هزینه ­هایی مانند خوراک و پوشاک و رفت و آمد و ... را در برمی­ گیرد؛ بنابراین اگر یک خانواده تازه تشکیل شده شهرنشین بخواهد از تمام وام ­های معمولی که ارائه می­ شوند استفاده کند و هزینه خورد و خوراک و پوشاک را هم به ­طور متوسط تامین کند باید ماهانه درآمدی نزدیک به هشت میلیون و 200 هزار تومان داشته باشد.

البته این را هم در نظر بگیرید که خیلی از خانواده ­ها همه وام ­ها را با هم نمی­ گیرند و برای دریافت یک وام صبر می­ کنند تا وام قبلی تمام شود. اگر یک خانواده چنین سیاستی داشته باشد باید پنج سال صبر کند که قسط وام ازدواج تمام شود، بعد 12 سال برای وام مسکن صبر کند و بعد به خرید خودرو فکر کند.

منبع: برترین ها

به "اقساط وام ازدواج؛ آیا این وام کارگشاست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اقساط وام ازدواج؛ آیا این وام کارگشاست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید