مصوبات ادارات اجرا نشد ، دلایل فوت کارمندان بانکی، از قرنطینه غول بی شاخ و دم ساختند، اپیدمی تا خرداد می ماند؟

به گزارش وبلاگ صبوحا، فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران با تاکید بر ضرورت تحقق الزامات در خانه ماندن مردم و با تاکید بر اینکه اگر سطح مداخلات افزایش نیابد اپیدمی تا انتها خرداد به طول می انجامد، گفت: ما با یک رخداد بسیار پیچیده بیولوژیک روبرو هستیم که تقابل با آن مانند یک جنگ تمام عیار فرسایشی است که ممکن است مدت آن هم طولانی تر از چیزی باشد که انتظار می رود.

مصوبات ادارات اجرا نشد ، دلایل فوت کارمندان بانکی، از قرنطینه غول بی شاخ و دم ساختند، اپیدمی تا خرداد می ماند؟

به گزارش وبلاگ صبوحا به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا زالی با بیان اینکه باید بیش از گذشته بحث کرونا و کویید 19 در تهران جدی گرفته گردد، اظهار کرد: ایران متاسفانه در شرایطی به استقبال این مهمان ناخوانده رفت که در عرصه جهانی این بیماری به پاندمی تبدیل شد. در سال های اخیر کمتر با واژه پاندمی و یا همه گیری جهانی رو به رو بودیم و این مسئله ابعاد موضوع را خیلی پیچیده تر می نماید.

وی با بیان اینکه در روزهای آغازین این بیماری برخی حرف ها و اظهار نظرها متاسفانه باعث شد که مردم با سطح غیر متعارفی از تساهل با بیماری برخورد نمایند و فکر نمایند که کویید 19 یک بیماری ساده مثل آنفولانزای فصلی است، تاکید نمود: متاسفانه این طور نیست و آماری که در کشور ایتالیا و کره جنوبی به دست آمده نشان می دهد که مرگ و میر این بیماری با آنچه در چین اعلام شد متفاوت است.

  • درصد بالای مرگ و میر در ایتالیا و کره جنوبی

وی با بیان اینکه آمار مرگ و میر در ایتالیا 10 درصد و در کره جنوبی 7,9 درصد گزارش شده است، گفت: آمار با 3.4 و 2.7 درصدی که در روزهای اول در چین گزارش شد، متفاوت است.

زالی با بیان اینکه باید منتظر استخراج آمار جهانی ماند تا بر اساس آن سیمای بیماری مشاهده گردد، گفت: 20 درصد افرادی که دچار این بیماری می شوند فرم شدید آن را می گیرند و در افراد پرخطر و مسن این بیماری خیلی بی رحم تر عمل می نماید.

  • کروناویروس، ویروس بی رحمی است

وی با تاکید بر اینکه کروناویروس، ویروس بی رحمی است و بسیار هم سمج و فرصت طلب است، گفت: در کمترین فرصتی می تواند همه افراد را مبتلا کند، زیرا سرایت پذیری بالایی دارد و بسیاری از ابعاد بیولوژیک آن برای بشر ناشناخته است. ما با یک ویروس نوپدید بسیار عجیب غریب رو به رو هستیم که با بسیاری از ویروس های قبل از خودش متفاوت عمل می نماید.

  • برخی از مسئولان اجرایی و اداری کشور جدیت و حساسیت موضوع را در نظر نمی گیرند

فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران یادآور شد: به نظر می رسد برخی از مسئولان اجرایی و اداری ما در کشور و در برخی از موارد مردم، جدیت و حساسیت موضوع را در نظر نگرفته اند و برخی از اظهارنظرها حاکی از آن است که شاید ما نتوانستیم مفاهیم مهم و حساسیت زای این بیماری را به سمع و نظر همه اعم از مردم و مسئولان برسانیم.

  • اعتماد عمومی؛ راهبرد گذر از اپیدمی ها

زالی با بیان اینکه در رفتارشناسی اپیدمی ها آنچه که بسیار مهم بوده و راهبرد قابل اتکا برای گذر از این معبر است، خدشه دار نشدن اعتماد عمومی است، درباره یکی از مواردی که اعتماد عمومی را دچار کاستی می نماید، شرح داد: اخبار متناقض از منابع رسمی و غیر رسمی و حجم بالای این تناقضات برای اعتماد عمومی مشکل ایجاد می نماید.

وی با تاکید بر اینکه باید حتما با مردم در خصوص اپیدمی ها صادقانه صحبت کرد، گفت: شفافیت یاری می نماید که بهتر و سالم تر از اپیدمی ها عبور کنیم، این رفتار توصیه شده در برابر اپیدمی هاست، یعنی نباید مردم را بیش از حد ترساند و در آن ها تشویش ایجاد کرد و نه با کتمان حقایق و در واقع با پنهان کاری های بی مورد مردم را از واقعیت ها دور نگه داشت.

  • ریتم زندگی در تهران با شرایط اپیدمی همخوانی ندارد

زالی با اشاره به شرایط ترددها در شهر تهران، گفت: آیا واقعا ریتم زندگی ما در تهران با شرایط یک اپیدمی همخوانی دارد؟ مطلقا نه. این نشان می دهد که هنوز نه مردم و نه مسئولان اهمیت موضوع را درک نکرده اند، اپیدمی تعارف ندارد، فقیر و غنی نمی شناسد و شوخی ندارد. ما نباید مردم را دچار تناقض کنیم باید حتما افزایش اعتماد عمومی صورت بگیرد. برای مثال ما به مردم می گوییم در خانه بمانید که راهبرد درستی هم است، اما مردم گلایه می نمایند و می گویند برای ماندن در خانه یک الزاماتی وجود دارد و این الزامات در جامعه محقق نشده و چون این الزامات محقق نشده ممکن است مردم به پیغام های هشدارآمیز ما توجه کمتری نمایند.

وی با اشاره به نتایج افکارسنجی گفت: مردم به ما گلایه می نمایند و می گویند که شما از ما می خواهید در منزل بمانیم اما وقتی که اداره تعطیل نیست چگونه در خانه بمانیم؟ این حرف درستی است و اگر ریتم ادارات مانند ماه های گذشته ادامه یابد، الزامات لازم محقق نمی گردد.

  • مصوبات مربوط به ادارات تهران اجرایی نشد

فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران با بیان اینکه سه هفته پیش در تهران تصمیمات بسیار خوبی گرفته شد که بخشی از آن اجرا نشد، اضافه نمود: در خصوص ادارات پیشنهاد ما این بود که 15 گروه از جمله زنان سرپرست خانواده، زنان باردار، افرادی که داروهای تضعیف نماینده سیستم ایمنی مصرف می نمایند معاف شوند، اما خیلی ها با ما تماس گرفتند و گفتند مسئولان ما در ادارات با مرخصی استعلاجی موافقت نمی نمایند. خیلی از مسئولان ادارات مستقر در تهران به کارکنان خود گفتند ما به شما مرخصی نمی دهیم و باید کار کنید، در حالی که این افراد جز 15 گروه معاف شده محسوب می شدند.

وی با تاکید بر لزوم شفافیت در این موارد و برطرف تناقضات گفت: مداخلات جدی در تهران توسط برخی از مسئولان و برخی از مردم اعمال نشده است و این می تواند کار را سخت کند. البته هنوز هم دیر نشده و می توان با اقتباس از مدیریت پیروز کشورهایی همچون هنگ کنگ، ژاپن و تایوان که خیلی سریع در هفته های اخیر توانستند این بیماری را کنترل نمایند، این بیماری را مهار کرد. این کشورها از نظر جغرافیایی به چین بسیار نزدیک تر از ایران بودند، اما توانستند خیلی سالم از این آسیب بزرگ قرن عبور نمایند.

  • نمی توان با حفظ ریتم طبیعی شهر و حضور مردم در بازارها بیماری را مهار کرد

زالی با بیان اینکه باید یک بار برای همواره الزامات ماندن در خانه برای مردم محقق گردد، گفت: نمی توان با حفظ ریتم طبیعی شهر و حضور مردم در بازارها بیماری را مهار کرد. البته مردم هم باید همراهی نمایند اما تناقضات در خصوص الزامات ماندن در خانه باید بر طرف گردد.

  • از قرنطینه غول بی شاخ و دم ساخته شده است

زالی گفت: در ذهن مردم از قرنطینه یک غول بی شاخ و دم ساخته شده است، درحالی که قرنطینه چهار فاز مختلف دارد و حالتی که هیچ فردی در شهر تردد نمی نماید فاز چهارم قرنطینه است و قبل از آن باید از فازهای پیشین قرنطینه عبور کرد. فرم های مختلفی از قرنطینه سازی را در کشورهای اروپایی و شرق آسیا دیده ایم. در این رابطه پیغام روشنی که به مردم منتقل می گردد نباید باعث حساسیت زدایی از این موضوع گردد، زیرا بسیاری از مردم رفتارهای خود را با پیغام هایی که از ما دریافت می نمایند تغییر می دهند.

وی با بیان اینکه بسیاری از مردم تصور می نمایند این بیماری تنها افراد خاصی را قربانی می نماید، توضیح داد: واقعا این طور نیست و حتی اگر یک فرد سالخورده هم بر اثر این بیماری فوت کند تاسف انگیز است و چه کسی می خواهد پدر یا مادرش که ذخیره معنوی خانواده است بر اثر کووید 19 فوت کند. البته علاوه بر افراد مسن، مشاهده شده که برخی از قربانیان این بیماری افراد ورزشکار و نیروهای ارزنده کادر پزشکی بودند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه نمود: اگر می خواستیم که امروز ریتم متفاوتی از امور اداری، اجرایی و مدنی را ببینیم باید الزامات آن را هم فراهم می کردیم.

وی با طرح این سوال که آیا برای شاغلانی که با مردم بسیار زیاد سر وکار دارند وسایل حفاظتی فراهم شد؟ گفت: زمانی که نمی توانیم این تجهیزات را فراهم کنیم، استمرار این روش می تواند خطرآفرین باشد.

  • فوت کارمندان بانک؛ نتیجه بی توجهی به دستورالعمل ها

وی با اشاره به فوت تعدادی از کارمندان بانک بر اثر این بیماری گفت: این کارمندان چون فاقد وسایل حفاظتی مورد احتیاج بودند قربانی این بیماری شدند.

فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران همچنین با اشاره به شرایط پمپ بنزین های شهر شرح داد: بیشتر متصدیان پمپ بنزین علی رغم دستورالعمل ها به اندازه کافی ماسک و دستکش در اختیار ندارند. اجرای این دستورالعمل ها احتیاجمند زمینه هایی است که اگر محقق نگردد دستورات در حد یک بخشنامه آرشیوی باقی می ماند.

  • قرار نیست در کشور قحطی بیاید

وی با اشاره به اقدام بخش قابل توجهی از مردم در روز شنبه برای خرید از سوپرمارکت ها و فروشگاه ها در شهر تهران، این اتفاق را برای جنبه های بهداشتی بسیار نامناسب و نادرست توصیف کرد و ادامه داد: بسیاری از اقدامات بهداشتی صورت گرفته، با این رفتار عملا نقش بر آب شد، برخی از افراد برای خرید اقلام در صف های طولانی سوپر مارکت ها ایستادند، اما بارها تضمین داده شده که قرار نیست در کشور قحطی بیاید و ذخایر استراتژیک در کشور موجود است و مطمئنم همه اقدامات لازم برای پشتیبانی مواد غذایی و مایحتاج ضروری مردم به نحو مکفی صورت گرفته و تمهیدات در زمینه تامین مایحتاج مردم پیش بینی شده است.

وی با بیان اینکه افرادی که فکر کردند با پر کردن سبد در روزهای آینده از خود حفاظت می نمایند، در واقع با این اقدام خود را در معرض کویید 19 قرار دادند، در این رابطه هشدار داد: هشت تا 10 روز بعد متوجه پیک این بیماری بر اثر این اقدام مردم تهران خواهیم شد.

زالی با اشاره به تعطیلات نوروزی گفت: طبق تجربه سال های قبل ریتم زندگی مردم در تعطیلات نوروزی بسیار تغییر می نماید، در حالی که اگر این بیماری اواسط مهر یا آبان ماه رخ می داد، شرایط برای ما بسیار سخت تر می شد.

  • تعطیلات ملی و عمومی نوروز فرصتی بسیار مناسب برای مهار کرونا

وی تعطیلات ملی و عمومی نوروز را فرصتی بسیار مناسب برای مهار این بیماری توصیف کرد و اضافه نمود: اما این در حالی است که ملاحظات لازم برای تعطیلات در نظر گرفته گردد.

فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اثر تحریم ها بر اقتصاد کشور، گفت: روزهای آخر سال است و خزانه دولت با مسائل انقباضی رو به رو است و طبیعی است که دولت هم از نظر مالی در شرایط خیلی پویا و مناسبی به سر نمی برد، اما از طرف دیگر باید به این مسئله توجه کنیم که گاهی اوقات ابعاد مالی اپیدمی به شکل غیر مستقیم می تواند خیلی سهمگین باشد.

زالی اضافه نمود: اگر هر روز افراد بیشتری در بیمارستان بستری شوند یک بار بزرگ مالی به مردم تحمیل می گردد و فعالان مالی را هفته ها از مدار خارج می نماید.

  • سفرهای نوروزی باید به طور جدی لغو گردد

وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می کرد، ادامه داد: ما باید به این سمت حرکت کنیم که مفاهیم تکنیکال و بهداشتی فصل الخطاب قرار بگیرد، امروز اگر وزارت بهداشت مصوبه ای دارد، برای همه لازم الاجراست و همه سیاسیون باید تمکین نمایند زیرا سلامت مردم در گروی تحقق این مصوبات است.

فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران هشدار داد: سفرهای نوروزی باید به طور جدی لغو گردد، زیرا سفر سیستم ایمنی را پایین می آورد و برخی از استان هایی که در سالهای قبل پذیرای مسافران بودند امروز خود درگیر فرایند اپیدمی هستند و به علت مسائل متعدد بهداشتی و درمانی نمی توانند میزبان مسافران باشند. برخی استان ها کمتر آلوده شده اند و سفر به این استان ها می تواند باعث گسترش جدی تر اپیدمی در کشور گردد.

وی ادامه داد: نوروز سال جاری باید شاهد تجربه در منزل ماندن باشیم و دید و بازدید عید عملا باعث گسترش ویروس می گردد. مهمترین راهبرد ما در منزل ماندن است و مردم هم باید همکاری نمایند و حساسیت موضوع را درک نمایند تا با کاهش دید و بازدیدها و سفرهای نوروزی هرچه زودتر بر این اپیدمی غلبه کنیم.

  • اگر سطح مداخلات افزایش نیابد اپیدمی تا خاتمه خرداد به طول می انجامد

فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران درباره زمان به خاتمه رسیدن بحران اپیدمی گفت: این زمان بستگی به سطح مداخلات دارد و اگر مداخلات در سطح کنونی باقی بماند باید زمان بیشتری و حتی تا اواخر خرداد این اپیدمی باقی بماند.

  • باوری اشتباه مبنی بر رها کردن بیماری و ابتلای همه مردم

زالی با اشاره به باوری اشتباه مبنی بر رها کردن بیماری و ابتلای همه مردم به آن، توضیح داد: این سیاست که از آن به عنوان ایمنی گله ای تعبیر می گردد مربوط به قرن چهاردهم است و در عصر حاضر پذیرفتنی نیست، این حرف بسیار خطرناکی است که توسط یکی از مقامات انگلستان هم گفته شده و موجب خشم تیم پزشکی این کشور شده است، ما باید مداخله کنیم زیرا ممکن است مردم در صورت ابتلا به فرم شدید بیماری دچار شوند.

وی در خاتمه از مردم تهران درخواست کرد که به سایت salamat.gov.ir مراجعه و فرم پایش را پر نمایند تا بتوان با غربالگری در تهران توسط 2800 مراقب بهداشتی بیماری را مهار کنیم.

منبع: همشهری آنلاین

به "مصوبات ادارات اجرا نشد ، دلایل فوت کارمندان بانکی، از قرنطینه غول بی شاخ و دم ساختند، اپیدمی تا خرداد می ماند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصوبات ادارات اجرا نشد ، دلایل فوت کارمندان بانکی، از قرنطینه غول بی شاخ و دم ساختند، اپیدمی تا خرداد می ماند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید