آشنایی باشایع ترین دلیل بیماریهای پوستی

به گزارش وبلاگ صبوحا، التهاب و آماس پوست به شکل قرمزی و تورم پوست آغاز می شود و به مرور با ایجاد خشکی پوست در نواحی درگیر شده, بیمار مکررا تمایل به خاراندن پوست نموده و باعث بدتر شدن ظاهر و علایم این بیماری شود.

آشنایی باشایع ترین دلیل بیماریهای پوستی بهتر است بدانید که بیماری های پوست و مو طیف نسبتا گسترده ای دارد فلذا طبیعی است که علت بیماری های پوستی و علایم آن ها بسیار متنوع باشد.

علت بیماری های پوستی : اگزما

اگزما (درماتیت) یا التهاب و آماس پوست از جمله شایع ترین بیماری های پوستی در مردان و زنان در تمام سنین می باشد.

التهاب و آماس پوست به شکل قرمزی و تورم پوست آغاز می شود و به مرور با ایجاد خشکی پوست در نواحی درگیر شده, بیمار مکررا تمایل به خاراندن پوست نموده و باعث بدتر شدن ظاهر و علایم این بیماری شود.

اینکه چه علتی باعث ایجاد اگزما می شود از فردی به فرد دیگر فرق دارد ولی از جمله علل بیشتر شایع اگزما عبارتند از:

* تماس مکرر پوست با آب، مواد شوینده

* تماس پوست با مواد خشن و یا خارش زا همانند پشم, مصالح ساختمانی

* تماس پوست با مواد شیمیایی موجود در صابون و یا مواد شوینده، لوازم آرایشی

* تماس پوست با لاستیک

* تماس با حیوانات

* آب و هوا و دمای بیش از حد معمول گرم و یا سرد

* استرس مکرر و شدید روحی و روانی

* استعمال مکرر دخانیات

* بعضی از مواد غذایی که باعث واکنش های حساسیتی می شوند شامل گندم، لبنیات، آجیل، شکلات

* عطرها و اسانس ها

علت بیماری های پوستی : بیماری پوستی صدف یا پسوریازیس

بیماری پوستی صدف باعث ایجاد ضایعات پوستی قرمز رنگ و ضخیم با پوسته های نقره ای می شود که پوست هر قسمتی از بدن به خصوص آرنج, زانو, سر وکمررا می تواند درگیر کند.

به طور کلی, بیماری پوستی صدف بیشتر به علت اختلال در سیستم ایمنی ایجاد می شود وقتی که سلول های بدن به اشتباه به سلولهای پوستی حمله نمایند. از جمله علت های محتمل که برای بیماری پوستی صدف در نظر گرفته شده اند عبارتند از:

* ژنتیک: دانشمندان معتقدند که شاید جهش های ژنی بتوانند زمینه ساز بیماری باشد.

* استرس مکرر و شدید روحی و روانی

* داروها: بعضی از داروها نظیر داروهای افسردگی (داروی لیتیوم), داروهای ضد مالاریا

* آلودگی به ویروس عامل ایدز

علت بیماری های پوستی : آکنه یا جوش صورت

اگرچه آکنه به عنوان یکی از شایع ترین بیماری های پوست بیماری وخیمی نیست، منتهی می تواند باعث بد شکل شدن ظاهر پوست صورت و در نتیجه ناراحتی روحی به خصوص در بانوان شود.

تغییرات هورمونی در دوران بلوغ و حاملگی, عرق کردن مفرط, رطوبت بیش از حد در محیط, خاراندن مکرر پوست, استرس مکرر و شدید روحی و روانی, مصرف بیش از مقدار محصولات دارویی و بهداشتی از قبیل کرم و لوازم آرایشی, مصرف پودرهایی که برای کاهش و افزایش وزن و بعلاوه در بدنسازی استفاده می شوند, آلاینده های هوا که بر روی پوست می نشینند, همگی از علل شایع ایجاد شدن جوش صورت هستند.

درماتیت سبورئیک و ملانوم

درمان تعدادی از بیماری های پوستی مدت زمان زیادی طول می کشد و یا شاید اصلا قابل درمان نباشند. بعضی از آنها ممکن است در دوران کودکی آغاز شوند و به بزرگسالی ادامه پیدا نمایند. در آنالیز انواع بیماری های پوستی و درمان آن، این بیماری در نوزادان، این معمولا به عنوان کلاه گیس شناخته می شود. پشه های چرب و جلا صورت روی پوست کودک که اغلب بر روی پوست سر تشکیل می شوند. این مورد ضرری نداشته و خود به خود خوب می شود. در بزرگسالان، درماتیت سبورئیک ممکن است در هر کجا ظاهر شود ناگهان ناپدید می شود و نیز ممکن است تا سنین بالا نیز بر روی پوست باقی بماند. پوست آسیب دیده ممکن است قرمز، متورم و دارای ظاهری چرب باشد. پوسته سفید تا زرد رنگی ممکن است بر روی سطح پوست ظاهر شود.

ملانوم شامل لکه های تیره رنگ که به صورت توده در قسمتی تجمع می نمایند. اگر ملانوم ها دارای اشکال نامتقارن، لبه های پاره شده، رنگ های نامنظم یا تغییر مقدار باشند، باید آنالیز شوند. بیماران مبتلا به ملانوم ممکن است عمل جراحی شوند و یا تحت شیمی درمانی یا پرتودرمانی قرار گیرند. زیرا وجود ملانوم ممکن است نشان دهنده سرطان باشد.

لوپوس

در آنالیز انواع بیماری های پوستی و درمان آن می توان گفت لوپوس یک اختلال پیچیده است که از فردی به فرد دیگر فرق دارد. این بیماری به سیستم ایمنی بدن حمله می نماید و موجب التهاب و درد می شود. در حالی که لوپوس می تواند بر روی هر بخشی از بدن تاثیر بگذارد، علائم روی پوست شامل تکه های قرمز یا شکل های حلقه ای بر روی پوست، خارش خفیف بر روی بینی و گونه ها و یا خارش دایره ای است. ممکن است با علائم دیگری مانند سردرد، تب، خستگی و متورم، سفت و یا درد در مفاصل همراه باشد. درمان شامل استفاده از داروهای مختلف با قدرت های متفاوت هستند که برای یاری به کاهش آسیب ناشی از لوپوس طراحی شده اند.

کاربنکل و سلولیت

در فرایند آنالیز انواع بیماری های پوستی و درمان آن در قسمت داخلی بدن به دو مورد می پردازیم. هنگامی که باکتری های استافیلوکوک اورئوس به فولیکول های مو وارد می شوند و باعث عفونت می شوند، کاربونکل فراوری می شود. این توده قرمز و تحریک شده زیر پوست است و می تواند تقریبا به هر مقدار ای باشد و توده به سرعت متورم می شود. نشانه های دیگر عبارتند از خستگی، خارش در محل توده و تب. کاربنگل با آنتی بیوتیک ها، زه کشی و شستشوی ضد باکتری درمان می شود و بیماری معمولا به درمان مناسب پاسخ می دهند. سلولیت به معنای عفونت باکتریایی در لایه های عمیق پوست است که به سرعت رشد می نماید و می تواند به سرعت در سراسر بدن توسعه یابد. ناحیه پوست ممکن است قرمز و متورم شود و در صورت لمس احساس گرم، دردناک و ملایمی داشته باشد. این مورد بیشتر در پاها رتایج است، اما می تواند در همه جای بدن به وجو بیاید. بیشتر موارد با آنتی بیوتیک درمان می شوند.

زگیل و کاندیدیازیس

ورد دیگری که برای آنالیز انواع بیماری های پوستی و درمان آن به آن می پردازیم، از شایعترین علل بروز پوکی استخوان، زگیل است که به وسیله ویروس پاپیلومای انسانی ایجاد می شود. زگیل ها مسری هستند و می توانند در هر قسمت از بدن ظاهر شوند. آنها معمولا بر روی دست ها، پاها و مفاصل رشد می نمایند، هرچند که در هر نقطه می توانند ظاهر شوند. آنها اغلب خودشان از بین می فرایند ولی می توان با نیتروژن مایع یا کرم های دارویی آن ها را درمان کرد.

رشد بیش از حد قارچ کاندیدیازیس در بدن، باعث ایجاد لکه های پوستی می شود که معمولا در زیر شکم، کشاله ران یا زانو قرار می گیرند. کاندیدیازیس معمولا با داروهای خانگی، رعایت بهداشت و جلوگیری از مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک ها جلوگیری می شود.

قارچ های پوستی با دارو بهبود می یابند

قارچ های پوستی می توانند به علت در معرض قرار گرفتن پوست با مواد آلوده و یا دارای قارچ ایجاد شوند، بعضی از بیماری های پوستی حالت واگیر دارند. خوشبختانه بسیاری از بیماری های پوستی با استفاده از دارو، انجام آزمایش و مراقبت های درمانی بهبود پیدا می نمایند.

وقتی آبله مرغان تبدیل به زونا می شود

بیماری آبله مرغان نیز منشاء ویروسی دارد و جوش های آب دار بر روی بدن ایجاد و فرد دچار تب و احساس خارش شدید می شود. این بیماری پس ازگذشت یک الی دوهفته در صورت انجام دقیق مراقبت های درمانی بهبود پیدا می نماید. در بچه ها معمولاً این بیماری شدید نیست، اما در سالمندان و افراد بزرگسال می تواند با تحت تاثیر قراردادن سیستم عصبی بدن آن ها به یک بیماری جدی و خطرناک به نام زونا تبدیل شود.

برص درمان قطعی ندارد

بیماری برص نیز از سالیان دور وجود داشته و در دسته بیماری های خود ایمنی است، دراین بیماری سیستم ایمنی بدن با حمله به سلول های رنگدانه ای پوست باعث از بین رفتن رنگ آن ها می شود. افراد مبتلا به این بیماری رنگ پوست خود را به تدریج از دست می دهند. متاسفانه برای این بیماری درمان قطعی وجود ندارد، اما بعضی دارو ها می تواند از رشد بیماری و از دست رفتن رنگدانه های پوستی تا حد زیادی جلوگیری کند.

آفتاب سوختگی را در تابستان جدی بگیرید!

آفتاب سوختگی یک عارضه شایع بویژه در فصول گرم سال است، افرادی که بدون استفاده از کرم ضد آفتاب، کلاه و لباس مناسب مدت زمان زیادی در معرض نور خورشید قرار می گیرند امکان دارد با مشکلاتی، چون قرمزی، التهاب، خارش، سوزش، زخم و تاول های پوستی روبرو شوند که نشان دهنده آفتاب سوختگی است.

درمان آفتاب سوختگی با انواع دارو ها و کرم ها انجام می شود، اما احتیاج به ممارست دارد، افرادی که دائماً دچار آفتاب سوختگی می شوند امکان دارد در آینده مبتلا به سرطان پوست شوند.

منبع: سایت دکتردکتر

سایت خبر انلاین

سایت وبلاگ صبوحا جوان

منبع: راسخون

به "آشنایی باشایع ترین دلیل بیماریهای پوستی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی باشایع ترین دلیل بیماریهای پوستی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید