کتابی در واکاوی جنبش بابیه در شیراز منتشر شد
به گزارش وبلاگ صبوحا، محمدجواد کاظمی در گفت وگو با خبرنگار ایبنا در فارس، اظهار کرد: واکاوی تأثیر عوامل مالی و سیاسی بر جنبش بابیه بیست و هشتمین کتابی است که از سوی انتشارات سیوند در سال 1400 به بازار نشر آمده است.
وی با بیان اینکه از این شمار کتاب بیشترین تعداد در حوزه کودک بوده است، اضافه کرد: حدود 20 عنوانکتاب کودک در امسال از سوی نشر سیوند چاپ شده است.
کاظمی پیرامون بعضی کتاب های منتشر شده در سال 1400 این نشر، اعلام نمود: ده گفتار مجموعه مقالات شیرازپژوهی با موضوع گردشگری به اهتمام محمدرضا احمدی و فاطمه هوایی، میرِ جَم نگاهی به زیست محمدعلی خان پریشان جَمی نوشته احمد نوبخت، چهل وسه سالگی مجموعه اشعار محمدحسین نواب صفوی، جَم یادگار جمشید به اهتمام احمد نوبخت و تعزیه فراتر از یک هنر کاوشی جامعه شناختی در تعزیه ایران تالیف دکتر منصور طبیعی، سینا امینی زاده و فرشاد کرمی از جمله کتاب های اخیر انتشارات سیوند در امسال است که چاپ شده است.
مدیر انتشارات سیوند استان فارس پیرامون این پرسش که معمولا کتاب ها را چگونه پخش می کنید، پاسخ داد: متاسفانه تیراژ کتاب ها این قدر پایین است که به پخش نمی رسد!
در دیباچه کتاب واکاوی تأثیر عوامل مالی و سیاسی بر جنبش بابیه می خوانیم:
در تاریخ سیاسی اجتماعی ایران معاصر، به ویژه پس از نفذ دو قدرت عظیم استعماری انگلستان و روسیه در ایران، وقایع و حوادث بسیاری و گاه ناگذار اتفاق افتاده است که از عوامل و علل متعدد داخلی و خارجی ریشه گرفته و منشأ تحولات گسترده و آثار وسیع بعدی بوده است. یکی از این وقایع، ظهور وپیدایش جنبش بابیه به رهبری سید علی محمد باب شیرازی است؛ جنبشی که به منظور دامن زدن به اختلافات مذهبی، بخش هایی از مناطق مختلف کشور ازجمله فارس را در بر گرفت و طبق قرائن موجود، در مناطقی با استقبال بیشتر روبه رو شد که دهقانان سهم بر در املاک اربابان تحت ستم بودند و یا سایر اقشار مردمی به طرق مختلف دیگر زیر فشارهای اجتماعی و سیاسی قرار داشتند. یکی از یاران سید علی محمد باب به نام سید یحیی کشفی به باب قول داده بود که در شهر یزد و نی ریز فارس دست به تبلیغ و مبارزه بزند. اتفاقی که خاتمه رخ داد و در نی ریز مجر به یک جنبش اجتماعی فراگیر شد.
یادآور می گردد: کتاب واکاوی تأثیر عوامل مالی و سیاسی بر جنبش بابیه توسط بهرام شاهسونی و صفرعلی رضایی نوشته شده و 202 صفحه است. این کتاب در چاپ نخست که با شمارگان 1000 نسخه و به بهای 40 هزار تومان چاپ شد.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران