خبر هزینه 500 میلیون پوندی تغییر پاسپورت های انگلستان کذب است
به گزارش وبلاگ صبوحا، رابی گیب، دستیار ترزا می، نخست وزیر کشور انگلستان، پس از انتشار خبر هزینه 500 میلیون پوندی برای تغییر پاسپورت های انگلیسی در توئیتر،طی اطلاعیه ای آن را کذب خواند.
مدیر ارتباطات ترزا می، پس از انتشار ادعایی در باب هزینه پاسپورت های تازه انگلیسی پس از برکسیت (خروج آنی از اتحادیه اروپا) که ده ها هزار بار در توئیتر به اشتراک گذاشته شد، در طی بیانیه ای آن را خبر کذب خواند.
رابی گیب گفت:
بد جلوه دادن سیاست های دولت به طور عمد، به دموکراسی ما آسیب می رساند.
جیمز کان، عضو سابق برنامه تلویزیونی انگلیسی درگونز دن (Dragons Den)، ادعاهایی در خصوص هزینه 500 میلیون پوندی برای تغییر پاسپورت های انگلیسی در توئیتر، به اشتراک گذاشت؛ اما پس از آن این توئیت را پس گرفت.
پاسپورت های تازه از ماه اکتبر 2017، صادر خواهند شد.
طراحی دوباره پاسپورت ها، که طبق برنامه، هر 5 سال انجام می گردد، به عنوان بخشی از قرارداد 490 میلیون پوندی است که شامل چاپ و مونتاژ پاسپورت ها هم می گردد و مدت زمان اجرای آن، 11 سال و نیم است.
اما آقای کان ادعا نموده بود که تنها هزینه تغییر رنگ پاسپورت ها، 500 میلیون پوند است.
او توئیت کرد:
کشوری که 500 میلیون پوند را صرف تغییر رنگ پاسپورت ها می نماید، درحالی که بچه هایی هنوز در خیابان ها می خوابند، کشوری است که اولویت های آن کاملا نادرست است.
این توئیت قبل از این که، کان قبول کند خبر کذب است، ده ها هزار بار به اشتراک گذاشته شد.
درست یک ماه پیش نیز، پس از انتشار ادعایی در خصوص رای نمایندگان مجلس بر علیه استفاده از حیوانات برای آزمایش های علمی در شبکه های اجتماعی به وسیله کاربران، مایکل گوو، وزیر محیط زیست آن را کذب خواند.
آقای گیب، توئیت کرد:
اخبار غلط، به دموکراسی ما آسیب می رساند. آن هایی که عمدا می خواهند برای اهداف سیاسی، سیاست های عمومی ما را بد جلوه دهند، چه پاسپورت باشد چه موضوع ادراک حیوانات، باید دست از کارهایشان بردارند.
توئیت اصلی آقای کان در عصر روز شنبه، بیش از 27 هزار بار به اشتراک گذاشته شد.
برندون لوییس، یکی از وزرا نیز به این جریان واکنش داد و نوشت:
این موضوع در واقع کاملا اشتباه است. پاسپورت های تازه هیچ هزینه اضافی برای پرداخت کنندگان مالیات نخواهند داشت. آیا شما این اطلاع رسانی غلط را تصحیح خواهید کرد؟ با تشکر بسیار.
آقای کان در توئیتی پس از فهمیدن اشتباه خود نوشت:
خبر خوب. تحقیقات اخیر، نشان داد خبر هزینه 500 میلیون پوندی برای پاسپورت های تازه اشتباه بوده است. اگرچه این موضوع، هدف اصلی من را از بین نمی برد؛ ما به عنوان یک جامعه باید پیگیر مسائل جدی تری چون بچه ها بی سرپناه و درگیر فقر باشیم.
خانم می، پس از اعلام برگرداندن پاسپورت های آبی رنگ پس از خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، این حرکت را قدرتمند و استقلال طلبانه خواند، درحالی که نیکولا استورجن، این اقدام را منزوی کننده، کوته نظرانه و خارج از منطق توصیف کرد.
مدیر هماهنگی برکسیت در اتحادیه اروپا، گای ورهوفستاد، قبلا اشاره نموده بود که ممکن است، بریتانیا در حین باقی ماندن در اتحادیه اروپا، پاسپورت های آبی رنگ را انتخاب کند.
هیچ مقرراتی مبنی بر اجبار همرنگ بودن پاسپورت های اعضای اتحادیه اروپا وجود ندارد؛ یک قطعنامه شورای اروپا در سال 1981، تنها رنگ قرمز بورگاندی را برای پاسپورت ها توصیه نموده بود.
منبع: کجارو / bbc.com