اگر می خواهید در امتحانات خود پیروز شوید؛ بخوانید!
به گزارش وبلاگ صبوحا، خبرنگاران : اگر می خواهید در امتحانات خود پیروز شوید، لازم است برای قبل از امتحان برنامه ریزی کنید؛ این امر سبب می شود که استرس امتحان مانع پیروزیت شما نشود.
به گزارش وبلاگ صبوحا به نقل از فارس، امتحانات، به عنوان وسیله ای برای زجر دادن طرح نشده است و شما هم نباید اجازه دهید که چنین عملی انجام گیرد.
ویرجینیا وُکس نویسنده کتاب رمز موفقیت در تحصیل به تبیین راهکارهای کاهش استرس امتحان در این کتاب می پردازد؛ با ما همراه باشید تا با پنج راه کاهش استرس های امتحان از نظر او را که امین رحمانی، کارشناس روان شناسی در اختیار ما قرار داده، آشنا شوید:
از ترساندن خود بپرهیزید
بعضی از محصل ها سعی می کنند خود را با سخنانی پرحرارت و تحریک آمیز درباره اهمیت به یادآوردن مطالب در امتحان، تشویق و ترغیب کنند.
دراین باره، دلایل قابل توجهی وجود دارد که تشویق و میل به یادآوردن در موقع یادگیری، موجب سهولت فراگیری می شود، ولی تشویق این عمل در هنگام امتحان کاری است، بی فایده و بی ثمر.
به عبارت دیگر، اگر می خواهید به خودتان ثابت کنید که به خاطر آوردن موضوع، اهمیت فراوان دارد، این کار را در موقع مطالعه انجام دهید نه در هنگام امتحان، زیرا، چنین عملی تنها موجب برانگیختن ترس و زایل کردن شانس خوب امتحان دادن می شود.
شب امتحان به راحتی استراحت کنید
برای کاهش هراس از امتحان، شب قبل از آن مطالعه نکنید، مگر اینکه بتوانید این کار را با خیال راحت و آرامش انجام دهید. این موضوع دنباله بحث قبلی ما درباره اثرات یادگیری عجولانه در حالت اضطراب ناشی از امتحان است.
باید توجه داشته باشید که خستگی هم باعث نگرانی می شود. بی خوابی یا کم خوابی هر چه بیشتر شخص را ناراحت و بیمناک و مضطرب می کند، به همین دلیل بخشی از نگرانی های عمیق محصلین در آستانه امتحانات نهایی، ممکن است به علت کمبود خواب در آن اوان باشد.
این خود گویای آن است که آیا باید شب قبل از امتحان مطالعه کنید یا نه. برنامه زندگی خود را طوری ترتیب دهید که به اندازه کافی بخوابید. به ویژه اگر شما آمادگی برای نگرانی شدید دارید، وقت خود را طوری تنظیم کنید که به حد کافی فرصت استراحت داشته باشید.
برای رسیدن به جلسه امتحان، برنامه ریزی کنید
وقت را طوری تنظیم کنید که سر فرصت به جلسه امتحان بروید. ما دوستانی را دیده ایم که در آخرین دقایق در خانه با محیط دانشگاه شتاب زده به این سوی و آن سوی می فرایند و ناشکیبا لوازم خود را جمع آوری می کنند و سعی دارند آخرین جزییات کار را انجام دهند، به جلسه امتحان یا کلاس درس بدوند و با قلبی پر طپش و روحی مضطرب هنگامی که اوراق امتحانی توزیع گشته یا زنگ کلاس زده شده است وارد شوند.
تازه نمی دانند که چرا برای شروع امتحان ناراحت هستند و احتیاج دارند، نیم ساعتی صبر کنند تا آرام گیرند و بتوانند بیاندیشند، ولی واقعاً جای هیچ تعجبی نیست، چون آن ها خود را قبل از امتحان نگران و مضطرب کرده اند.
هنگام امتحان در جای همیشگی خود بنشینید
اگر امتحان حضوری است، همان صندلی که در سخنرانی ها و بحث های کلاس از آن استفاده می کنید، بر جاهای دیگر مزایای بارزی دارد.
در آن مکان شما درباره مسائل مختلف اندیشیده اید، موضوع درس را جزءبه جزء بررسی کرده اید، سؤال هایی را با صدای بلند برای دیگران یا آهسته برای خود جواب داده اید، و تقریباً راحت بوده اید.
شما در این مکان احساس آشنایی می کنید و خود را در خانه خویش می دانید؛ بنابراین هنگامی که در آن صندلی بنشینید، مقداری از انگیزه های لازم، مقدماتی و آشنا برای آرامش و راحتی، خوب فکر کردن و دقیق و منظم توضیح دادن برای شما فراهم است.
آنچه گفته شد، به این مفهوم نیست که تضمین می شود. شما در آن امتحان بتوانید خوب فکر کنید، همه آنچه را که شنیده اید، به خاطر آورید و کاملاً آرام و راحت باشید، ولی بعضی امور بر وفق مراد و به نفع شما می شود. در چنین حالتی، اوضاع و شرایط امتحان با موفقیت های یادگیری تفاوت بسیار اندکی دارد و علاوه بر آن دارای اشاره ها و نشانه هایی برای جواب های مورداحتیاج شما است.
بکوشید نظری واقعی و جامع تر درباره فواید امتحان پیدا کنید
اغلب، افکار ما از اثرات امتحان مشمئز شده، تا حدی که آن را فقط امری بسیار بد و زیان آور می دانیم. بله، ما امتحانات را خشن ترین راه نمره دادن و درجه بندی کار و مطالعه و احتمالاً شخصیت خودمان می دانیم.
وحشت زده می شویم که مبادا ضعف های ناپیدا و درونی ما ظاهر شود. چنین بیمی از امتحان، مانند هراس از دیگر موارد است. هر وقت مجبور به انجام کار تازه ای بشویم عصبانی و ناراحت می شویم.
آیا ما می خواهیم خودمان را فریب دهیم؟ در روبرو با دانشمند نامور و مشهوری ناگهان عصبانی و آزرده می شویم، چون نمی دانیم که آیا او فکر می کند ما ابله هستیم یا کودن یا بی اطلاع؟
بله، ما از اجتماعات و مهمانی ها می ترسیم، مبادا که اشتباهی مرتکب شویم، سخن سخیفی به زبان آوریم، عمل نادرستی انجام دهیم و در برابر همه مردم شرمسار و رسوا شویم. از پزشکان و دندان پزشکان دوری می جوییم، چون آنان ممکن است اشکالی در سلامت ما بیابند. از هر سؤال نابهنگام و غافل گیرانه ای به خود می لرزیم. درحالی که همه این ترس ها بی جهت است.
در امتحانات، استاد دنبال نکات خیلی عمیق و خیلی جزئی نیست و علیرغم نتیجه امتحانات به ندرت درباره شما و طبیعتتان اظهارنظر و شمارا متهم می کند. چون این آزمون ها، راه درجه بندی و نمره دادن به شخصیت نیست؛ بلکه معکمک است که تا حد امکان کار شمارا می سنجد ولی، این شما هستید که می توانید آن را پیش از هر عامل دیگری، منشأ نگرانی و وحشت یا برعکس مایه عزت و افتخار فراوان بدانید.
باید یاد بگیرید که امتحان را وسیله ای برای دستیابی به هدف های زیادی مانند کمک در ارزشیابی روش مطالعه، اطمینان از قاطعیت اطلاعات و نظریات و یافتن نقاط ضعف معلومات، کشف قسمت هایی که باید بیشتر درباره اش کارکرد و آن را بهبود بخشید، درک جاهایی که مرتکب اشتباه فاحش می شوید و نحوه رفع و سریع و راحت تر آن، یافتن فرصتی برای یادگیری و روبه رو شدن با شکست همچون افراد بالغ و عاقل، پایه ای برای کمک در انتخاب یک حرفه مناسب و مهم، محلی برای تمرین فکر کردن و حل مسائل به تنهایی و فرصتی برای کسب مهارت های لازم یک زندگی واقعی بدانید.
این ها، فواید امتحان است و مسلماً همه شما آن ها را می دانید، ولی سعی دارید کلیه امکانات و احتمالات را فراموش کنید.
منبع: اقتصادنیوز