2.4 گیگاهرتز در برابر 5 گیگاهرتز؛ کدام باند برای وای فای خانگی بهتر است؟

به گزارش وبلاگ صبوحا، امروزه تقریباً تمام روترهای خانگی مدرن می توانند سیگنال های وای فای را در یکی از دو فرکانس 2.4 گیگاهرتز یا 5 گیگاهرتز ایجاد نمایند. در نگاه اول، ممکن است به نظر برسد که فرکانس 5 گیگاهرتز گزینه بهتری است زیرا عدد بزرگتری محسوب می گردد. اما اوضاع به این سادگی ها نیست.

2.4 گیگاهرتز در برابر 5 گیگاهرتز؛ کدام باند برای وای فای خانگی بهتر است؟

در واقع، هیچ یک از این دو گزینه به طور اساسی بهتر از دیگری نیست و هر کدام مزایای خاص خود را دارند. در نهایت، انتخاب شما به نحوه استفاده از وای فای، اندازه محیط خانه یا محل کار و اولویت ها بستگی دارد. در ادامه نگاهی دقیق تر به آنچه در پشت این دو عدد اتفاق می افتد می اندازیم و شرح می دهیم که کدام گزینه برای شما بهتر است.

2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز چه معنایی دارند؟

واژه گیگاهرتز یک واحد برای فرکانس است. تمام سیگنال های بی سیمی که بین دستگاه های ما مانند وای فای، بلوتوث و NFC حرکت می نمایند، از امواج رادیویی برای ارتباط بهره می برند. 2.4 گیگاهرتز فرکانسی پایین تر از 5 گیگاهرتز دارد، که یعنی در یک بازه زمانی معین، اطلاعات کمتری را نسبت به 5 گیگاهرتز می تواند حمل کند. اما نکته ای که درباره امواج رادیویی وجود دارد این است که هرچه فرکانس آن ها بالاتر باشد، مسافت کمتری را می توانند پوشش دهند.

برد وای فای تا حد زیادی تحت تأثیر تعداد دیوارهایی قرار می گیرد که سیگنال برای رسیدن به دستگاه باید از آن ها عبور کند. سیگنال هایی که با فرکانس پایین تر، مانند 2.4 گیگاهرتز، استفاده می نمایند، راحت تر می توانند بر این موانع غلبه نمایند و در نتیجه مسافت بیشتری را پوشش می دهند. در فرکانس های بالاتر مانند 5 گیگاهرتز، این توانایی به طور قابل توجهی کاهش می یابد، به حدی که حتی اشیاء معمولی خانه نیز می توانند در آن ها اختلال ایجاد نمایند. با این حال، سیگنال های 5 گیگاهرتز در مسافت های کوتاه، می توانند نسبت به باند 2.4 گیگاهرتزی وای فای جذابیت بیشتری داشته باشند زیرا همانطور که گفتیم، قادر به انتقال حجم بیشتری از داده ها هستند.

از دیگر مشکلاتی که باند 2.4 گیگاهرتز با آن روبرو می گردد، می توانیم به شلوغی و تداخل کلی اشاره کنیم. برای یادآوری باید بگوییم که به غیر از وای فای، از باند فرکانسی 2.4 گیگاهرتز برای سایر وسایل بی سیم مانند تلفن بی سیم، دوربین های مداربسته و دیگر موارد این چنینی هم استفاده می گردد. همه این دستگاه ها می توانند منجر به شلوغی در باند 2.4 گیگاهرتز شوند و اگر در آپارتمان زندگی می کنید، دستگاه های همسایه تان که روی این باند کار می نمایند نیز به آن اضافه خواهند شد. هرچه این باند شلوغ تر باشد، تداخل بیشتر و در نتیجه قدرت سیگنال ضعیف تر می گردد و سرعت پایین تر می آید. برای مقابله با این موضوع، باند 2.4 گیگاهرتز در مجموع 14 کانال متمایز دارد که کانال های 1، 6 و 11 کمترین ترافیک را دارند.

بنابراین، به طور خلاصه، با انتخاب باند 2.4 گیگاهرتز در شبکه وای فای خود، برد کلی بهتری به قیمت سرعت پایین تر و تداخل بیشتر خواهید داشت. اما با باند 5 گیگاهرتز، برد به شدت کاهش می یابد در حالی که سرعت انتقال بسیار بالاتر است.

چه زمانی باید سراغ باند 2.4 گیگاهرتز برای شبکه وای فای برویم؟

با وجود اینکه سرعت باند 2.4 گیگاهرتز پایین تر است، برای بیشتر کاربران انتخاب بهتر و منطقی تری محسوب می گردد. اگر در محل زندگی یا محل کار می خواهید فقط یک روتر قرار دهید، بهتر است از باند 2.4 گیگاهرتز استفاده کنید زیرا با این کار با پوشش بهتری برای شبکه وای فای روبرو می شوید. طبیعتا با توجه به شرایط اینترنت ایران، معایب باند 2.4 گیگاهرتز اصلا احساس نمی گردد.

چه زمانی باند 5 گیگاهرتز بهتر است؟

اگر از اینترنت فوق سریعی استفاده می کنید و می خواهید از نهایت سرعت وای فای بهره مند شوید، پس باید سراغ باند 5 گیگاهرتز بروید. تنها نقطه ضعف آن، محدوده پوشش دهی است. اما در مقابل، اتصال سریع تر، شلوغی کمتر و تداخل پایین تری به دست می آورید. اگر در آپارتمانی کوچک زندگی می کنید، همسایگان زیادی دارید یا از تعداد زیادی دستگاه بی سیم استفاده می کنید، بهتر است باند 5 گیگاهرتز را انتخاب کنید. حتی اگر در یک فضای بزرگتر زندگی می کنید، می توانید در اتاق های مختلف از دستگاه های تقویت نماینده وای فای استفاده کنید که هر کدام روی باند 5 گیگاهرتز برای برترین سرعت تنظیم شده اند. این کار به شما اجازه می دهد تا محدوده پوشش دهی کاهش یافته را جبران کنید.

اگر علاقه زیادی به بازی های آنلاین دارید، انتخاب باند 5 گیگاهرتز عاقلانه تر است. البته باید تاکید کنیم مزایای چنین باند فرکانسی زمانی محسوس است که از اینترنت فوق سریعی استفاده کنید.

چگونه باند وای فای را در مودم تغییر دهیم؟

اگر مودم شما از هر دو باند 2.4 و 5 گیگاهرتز پشتیبانی می نماید، به راحتی می توانید به وسیله تنظیمات مودم یک باند معین را انتخاب کنید. با وجود اینکه جزییات انجام این کار به مدل مودم بستگی دارد، در ادامه چگونگی آن را برای یکی از مودم ها شرح می دهیم و معمولا باقی مودم ها هم مبتنی بر فرایند مشابهی هستند.

اول از همه باید مرورگر را باز کنید و سپس آی پی مودم یا روتر را تایپ کنید. این آی پی به مدل مودم شما بستگی دارد ولی معمولا چیزی مثل 192.168.1.1 است. در بخش پایینی بدنه مودم، می توانید آی پی آن را پیدا کنید.

سپس باید یوزر و پسورد مودم را وارد کنید که معمولا برای هر دو از admin استفاده می گردد. در این مورد هم می توانید به پشت مودم نگاهی بیندازید تا ببینید برای مودم چه یوزر و پسوردی ثبت شده است.

در گام بعدی باید دنبال بخش Wireless یا دیگر نام های مشابه بگردید که می توانید در این قسمت تنظیمات مربوط به شبکه وای فای را تغییر دهید.

اگر مودم شما از هر دو باند 2.4 و 5 گیگاهرتز پشتیبانی کند، در چنین قسمتی قادر به انتخاب بین این دو باند خواهید بود.

در همین قسمت، قادر به معین کردن کانال شبکه وای فای هم هستید که این موضوع برای باند 2.4 گیگاهرتز اهمیت زیادی دارد. معمولا توصیه می گردد از بین کانال های 1، 6 یا 11 دست به انتخاب بزنید.

منبع: XDA

منبع: دیجیکالا مگ

به "2.4 گیگاهرتز در برابر 5 گیگاهرتز؛ کدام باند برای وای فای خانگی بهتر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2.4 گیگاهرتز در برابر 5 گیگاهرتز؛ کدام باند برای وای فای خانگی بهتر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید