کرونا عضلات قلب را ملتهب می نماید؟
به گزارش وبلاگ صبوحا، یک پزشک متخصص قلب گفت: کرونا می تواند عضله قلب را دچار التهاب کند، در این شرایط قدرت انقباضی قلب از 60 یا 70 درصد به 15 درصد می رسد.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی وبلاگ صبوحا، سام زراعتیان نژاد، سرپرست بخش پیوند و فراهم آوری دانشگاه علوم پزشکی ایران، در یک برنامه تلویزیونی در مورد بیماری های شایع قلبی اظهار کرد: بیماری های قلب به دو دسته مادرزادی و اکتسابی تقسیم می گردد. در حوزه بیماری های اکتسابی شایع ترین آن ها بیماری های عروق قلب و گرفتگی آن و مسائل دریچه ای است، بیماری های دریچه ای هم معمولا یا ناشی از تب های روماتیسمی و یا عفونت ها هستند که تشخیص زودرس آن ها مهم است.
او اضافه کرد: یک سری از بیماری های اکتسابی ناشی از عوامل محیطی و نحوه زندگی ماست که ساده ترین آن همین استفاده از سیگار و قلیان است. 200 ماده سرطان زا در سیگار موجود است، پس بنابراین سیگار و دخانیات علاوه بر آسیب به ریه، آسیب های غیرقابل برگشتی به قلب زده و گرفتگی عروق قلب را تسهیل می نماید، موارد بعدی هم رژیم های غذایی نادرست و عدم فعالیت است.
این پزشک متخصص با تأکید براینکه کرونا هم به میزان زیادی بیماری های عروق و دریچه ای را افزایش داده است، بیان نمود: متأسفانه کرونا هم مزید بر علت شده و حتی قلب فردی که لوله گذاری نشده و زیر دستگاه هم نیست درگیر می نماید. از فروردین تا کنون 10 تا 15 بیمار را جراحی کردم که دریچه های قلب شان بدون بیماری زمینه ای و به خاطر ویروس کرونا دچار مشکل و لخته شده است، به همین علت توصیه می گردد کسانی که دچار تشکیل لخته در پا، در عروق یا دریچه های قلب شدند حتما باید تحرک شان بعد از بهبودی افزایش پیدا کند و دارو های ضد لخته را ادامه دهند.
زراعتیان نژاد ادامه داد: کرونا هم می تواند این التهاب را در عضله قلب به وجود بیاورد. یکی از عوارض کرونا این است که می تواند قدرت انقباضی قلب را از 60 یا 70 درصد به 15 درصد برساند؛ این یکی از دلائلی است که بیمارانی که خیلی خوب بودند به طور ناگهانی زیر دستگاه می فرایند و یا حتی پس از بهبودی دچار ایست قلبی می شوند، البته این اتفاق چندان شایع نیست.
این فوق تخصص جراحی قلب و عروق توضیح داد: افراد زیر 50 سال و سنین پائین تر که به صورت خانوادگی مستعد گرفتگی عروق هستند و این بیماری در آن ها زمینه ارثی و ژنتیکی دارد، باید 10 سال زودتر از زمانی که این بیماری در اعضای خانواده شان تشخیص داده شده برای معاینات مراجعه نمایند، تا هرچه سریع تر درمان های دارویی شدیدتر و یا جراحی های به موقع انجام گردد.
زراعتیان نژاد درباره گرفتگی های عروقی که با آنژیوپلاسی برطرف نمی گردد، شرح داد: اگر شریان اصلی قلب درگیر باشد و درگیری در چند نقطه و در چند رگ و یا در بالای رگ اصلی باشد و یا اینکه فرد دارای بیماری های زمینه ای از جمله دیابت باشد، احتیاج به عمل جراحی پیدا می نماید.
او یادآوری کرد: قلب منشأ صدور است و مشکل درگیری بیماری های قلبی کمتر از درگیری کرونا نیست، بنابراین حتما بیماران قلبی برای تشخیص و ادامه فرایند درمان به پزشک و یا بیمارستان مراجعه نمایند و فرایند درمان را به تعویق نیندازند.
بیشتر بخوانید
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان