فرصتی برای شناختن زنان زندگی و داستان های فاکنر

به گزارش وبلاگ صبوحا میس جینی و زنان دیگر مجموعه هشت داستان از نویسنده آمریکایی ویلیام فاکنر است که احمد اخوت آن ها را در یک کتاب جمع و ترجمه نموده است.

فرصتی برای شناختن زنان زندگی و داستان های فاکنر

اخوت در مقدمه کتاب اشاره می نماید که مهمترین داستان فاکنر با موضوع زن، یعنی شاخه گلی برای امیلی در این اثر جای نگرفته و به همین دلیل ضمن تقدیم کتاب به یاد و خاطره میس امیلی گریرسون (شخصیت اصلی این داستان)، کتاب را با سخنان سال 1955 فاکنر در خصوص همین داستان شروع می نماید.

اخوت همچنین در مقدمه ای با عنوان زنان فاکنر به دو زن مهم در زندگی فاکنر (مادر و پرستارش) اشاره نموده و می افزاید که کوشش نموده همه زنانی را که فاکنر با آنها آشنایی داشته و هر یک گوشه ای به زندگی خود ادامه می دهند دور هم جمع کند:

به جز میس امیلی جای چند زن دیگر هم خالی است اما فعلاً اسم بردن از آنها ضرورت ندارد . فقط یکیشان، الی (شخصیت مرکزی داستان الی Elly)، قرار بود در این مجموعه حضور داشته باشد و با زحمت زیاد فارسی هم یاد گرفت اما آخردست با شرمندگی به او گفتم اِلی جان بهتر است فعلاً از این سفر منصرف شوی . (به قول استاد بیضایی) شاید وقتی دیگر. او هر چند دختر بی گناهی است اما قیافه و رفتار غلط اندازی دارد که شاید به نظر برخی جلف بیاید! به هر صورت متأسفم که نشد بیاید. ص. 13

اخوت همچنین در همین مقدمه می نویسد: از هشت زن این کتاب شش نفر به قول فاکنر زنانی از دست رفته اند؛ آدم هایی شجاع و باشرف که می کوشند هر طور هست روی پای خود بایستند و حقشان را بگیرند. به اغلب این ها ظلم می گردد.

این زنان در مقابل دو زن، مادرعظیم میلارد و ویرجینیا شخصیت مرکزی داستان (ملکه ای بود) قرار می گیرند که از دست رفته نیستند چون تا سرانجام، اقتدار خود را حفظ می نمایند.

اخوت علاوه بر مقدمه کتاب برای هر داستان شامل درگیری در سرای سارتویس، مادرعظیمم میلارد، سپتامبر بی باران، آن خورشید دم غروب، ملکه ای بود، میس زیلفیا گانت، سنجاق سینه و برف، برای داستان آخر پیوستی را نیز نوشته است.

میس جینی و زنان دیگر پنجمین کتاب از مجموعه میراث فاکنر انتشارات افق است. آثار این مجموعه را شامل اسب ها و آدم ها، گنج نامه، جنگل عظیم و کارآگاه دهکده، احمد اخوت با مقدمه های کامل انتخاب و ترجمه نموده است.

ویلیام فاکنر نویسنده آمریکایی (1898-1962) در سال 1926 نخستین رمانش را نوشت و پس از آن داستان نویسی حرفه اصلی او شد. او سه سال بعد، رمان خشم و هیاهو را نوشت که نامش را بلندآوازه ساخت. فاکنر در سال 1949 جایزه نوبل ادبیات را دریافت کرد.

انتشارات افق، میس جینی و زنان دیگر را در یک هزار و 100 نسخه منتشر و وارد بازار کتاب نموده است.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران

به "فرصتی برای شناختن زنان زندگی و داستان های فاکنر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فرصتی برای شناختن زنان زندگی و داستان های فاکنر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید