شکلات مانند ورزش؟!

به گزارش وبلاگ صبوحا، وجود ماده ای به نام اپی کاتچین در شکلات می تواند با بالا بردن میزان میتوکندری تحرک عضلات را بالا برده و از این حیث عملکردی مشابه فعالیت های ورزشی داشته باشد.محققان دریافته اند میزان اندکی شکلات تلخ می تواند تأثیری مشابه ورزش بر سلامتی افراد داشته باشد.

شکلات مانند ورزش؟!

شکلات مانند ورزش؟!

وجود ماده ای به نام اپی کاتچین در شکلات می تواند با بالا بردن میزان میتوکندری تحرک عضلات را بالا برده و از این حیث عملکردی مشابه فعالیت های ورزشی داشته باشد.

محققان دریافته اند میزان اندکی شکلات تلخ می تواند تأثیری مشابه ورزش بر سلامتی افراد داشته باشد.

آزمایشات اخیر در این زمینه بروی میتوکندری ها تمرکز داشته که وظیفه فراوری انرژی را در عضلات بر عهده دارند. وجود ماده ای به نام اپی کاتچین در شکلات می تواند با بالا بردن میزان میتوکندری تحرک عضلات را بالا برده و از این حیث عملکردی مشابه فعالیت های ورزشی داشته باشد.

دکتر موهک مالر از دانشگاه دیترویت که ریاست تیم تحقیق در این زمینه بروی موش ها را برعهده داشته می گوید: میتوکندری ها انرژی مورد استفاده در بدن را ایجاد می نمایند. هر چقدر میزان آن بالا برود عملکرد عضلات بهتر خواهد بود. حرکات ورزشی از جمله دوچرخه سواری و دویدن می تواند میزان میتوکندری را افزایش دهد اما تحقیقات ما نشان داده اپی کاتچین هم می تواند در عضلات قلب و سر، عملکردی مشابه داشته باشد. در آزمایش ما برای 15 روز به موش ها نوع خاصی از شکلات داده شد و در همین مدت برای گروه دیگری از موش ها تمرینات ورزشی در نظر گرفته شد. در خاتمه دوره پانزده روزه هر دو گروه عملکرد بدنی مشابهی داشتند.

این آزمایشات دانشمندان را امیدوار به برطرف فرایند از میان رفتن عضلات با بالا رفتن سن نموده است. به عقیده دکتر مالک ترکیبی از حرکات ورزشی و شکلات درمانی می تواند برای افراد مُسن بسیار مفید باشد و مانع از میان رفتن عضلات شان گردد. او تاکید می نماید هر چند تعمیم دادن نتایج آزمایشات اخیر به انسان ها شاید به طور قطع درست نباشد اما به هر حال امیدهایی برای رسیدن به نتایج مشابه در آینده نزدیک برای افزایش میتوکندری در بدن انسان از این طریق وجود دارد.

شکلات تلخ، کام مغز را شیرین می نماید

تحقیقات نشان می دهد، اپی کاتچین موجود در شکلات های تلخ می تواند با تحریک مکاهمم های حفاظتی مغز، از سلول های عصبی محافظت کند و در هنگام سکته هم از حجم آسیب های وارد شده به این ارگان بکاهد. آنچه که شکلات های تلخ را متمایز می نماید، عطر فوق العاده و طعم دلنشین آن ها نیست. محققان دانشکده پزشکی دانشگاه جانزهاپکینز در انگلستان دریافته اند این شکلات ها حاوی ماده مؤثری هستند که می تواند در سکته های مغزی و دیگر آسیب های وارد شده به این ارگان با تقویت سیگنال های مغزی، تا حد امکان از سلول های عصبی محافظت کند.

به گزارش فیوچریتی، اعضای این تیم نود دقیقه پس از این که موش ها دوز بسیار پایینی از اپی کاتچین- ترکیبی که به شکل طبیعی در شکلات تلخ وجود دارد- را دریافت کردند، با قطع موقت جریان خون در مغز آن ها، باعث شدند حالتی شبیه به سکته مغزی در موش ها شکل بگیرد.

نتایج نشان می دادند، آسیب مغزی در موش هایی که پیش از شروع آزمایش اپی کاتچین دریافت نموده اند، به مراتب پایین تر از موش های دیگر مورد آزمایش بوده است و نکته حائز اهمیت این که اثر بازدارنده این ماده تا حدود 3 ساعت و نیم پس از شروع حمله در موش ها به جای مانده است، این در حالی است که بازده زمانی نجات فردی که دچار سکته مغزی شده از 2 تا نهایت 3 ساعت تجاوز نخواهد کرد.

آنالیز ها در مجموع نشان می دهد مصرف مقادیر کمی از شکلات نه تنها فواید زیادی برای بدن دارد، بلکه می تواند به شما در داشتن وزن متناسب تر هم یاری کند

سیلوین دوره، دانشیار بخش بی هوشی مراقبت های ویژه و داروشناسی این دانشگاه احتمال می دهد، اپی کاتچین با تحریک دو مکاهمم شناخته شده برای حفظ سلول های عصبی، آسیب های حاصل از سکته مغزی را در آن ها کاهش می دهد.

او می گوید: اثر این ماده هنوز روی انسان آنالیز نشده است و از سوی دیگر به نظر می رسد میزان اپی کاتچین مورد احتیاج برای حفظ سلول های عصبی بسیار اندک باشد. اثر این ماده غیرمستقیم است و به تحریک مسیرهای حفاظتی منجر می گردد که در حال حاضر هم در سلول های عصبی مغز وجود دارند. به عبارت دیگر اپی کاتچین به سلول ها یاری می نماید در مقابل آسیب های ناگهانی بهتر از خودشان دفاع نمایند و احتمالاً مقادیر بسیار جزئی از آن هم برای این منظور کفایت می نماید.

دوره امیدوار است کشف دقیق این اثر و مسیرهای حفاظتی مغز در نهایت بتواند به کاهش آسیب های حاصل از سکته مغزی حاد و بیماری های عصبی مزمنی مانند آلزایمر و اختلال های ناشی از افزایش سن در انسان منجر گردد.

انتخاب این ماده و آنالیز اثر بازدارنده آن روی سکته از آنجا شروع شد که دانشمندان دیدند نرخ بیماری های قلبی- عروقی در ساکنان جزیره ای در پاناما بسیار پایین است و آنالیز ها نشان می دادند ژن ها نقشی در آن ندارند، چرا که اثر حفاظتی منحصر به جزیره بود و این در خصوص کسانی که از جزیره مهاجرت می کردند، صدق نمی کرد.

محققان دریافتند ساکنان این جزیره نوعی نوشیدنی بسیار تلخ را که حاوی اپی کاتچین است، به جای چای یا نوشابه های گازدار و به شکل منظم مصرف می نمایند.

دوره می گوید: این تحقیق به معنی آزادی افراد در مصرف هر میزان شکلات تلخ که می خواهند نیست. باید کالری دریافتی به میزان باشد و از میوه ها و سبزی ها هم به میزان کافی استفاده بگردد. نکته مهم دیگری هم وجود دارد، اپی کاتچین به تغییرات نور و دما بسیار حساس است و اگر فرایندهای تهیه شکلات یا شرایط نگهداری آن مطلوب نباشد، شانس چندانی برای دریافت آن از شکلات های تلخ وجود نخواهد داشت.

شکلات بخورید تا بیماری قلبی نگیرید

شکلات خورها از این پس با خاطرجمعی می توانند به انتخاب طعم های مختلف در فروشگاه ها دست بزنند. بنا به نتایج آخرین تحلیل ها در دانشگاه کمبریج کسانی که شکلات خور حرفه ای هستند 37 درصد کمتر از سایرین شانس ابتلا به بیماری های قلبی عروقی دارند. بخش دیگری از این تحقیق که روی بیش از ده هزار نفر اجرا شده نشان می دهد این افراد بعلاوه 29 درصد کمتر از سایرین سکته می نمایند. در این تحقیق زندگی سوژه های مختلفی در کشورهای آلمان، ژاپن، هلند، سوئد و آمریکا برای یک دهه مورد آنالیز نهاده شد و تعیین شد در بین انواع شکلات ها، شکلات تلخ برترین تأثیرگذاری را دارد.

البته سایر انواع شکلات از جمله شکلات شیری و شکلات نعنایی هم کارایی خوبی داشتند. با این حال دکتر اسکار فرانکو از بخش تحقیقات درمانی بیماری های قلبی عروقی دانشگاه کمبریج اسم کرد هنوز کسی به درستی نمی داند چرا شکلات برای سلامت قلب مفید است. به گفته او بعضی مواد غذایی دارای ساختاری پیچیده هستند و شکلات از این دسته است.

یکی از تئوری ها به زعم او وجود آنتی اکسیدان فراوان در شکلات است که باعث گردش راحت تر خون در رگ ها می گردد. در عین حال شکلات می تواند کیفیت بالاتری برای زندگی ایجاد کند و سبب آرامش و شادی می گردد. دکتر فرانکو نتایج این تحقیقات را در نشست سالیانه انجمن قلب و عروق در پاریس بیان کرد ولی در همین حال تاکید نمود این نتایج به معنای تایید شکلات خوری افراطی نیست. او میانه روی را در این کار توصیه کرد و به گفته او بدن روزانه به 20 تا 50 گرم شکلات احتیاج دارد.

علاقه مندان به شکلات لاغرترند!

تحقیقات نشان می دهد که شکلات ها باعث چاقی نمی گردد و در اصل این غذاهای آماده هستند که بحران چاقی را در دنیا توسعه داده است. افرادی که به شکلات علاقه دارند، نباید خیلی نگران باشند، چرا که دانشمندان متوجه شدند این افراد، وزن کم تری دارند، لاغرترند و دور کمر آن ها هم باریک تر است.

از سوی دیگر مصرف شکلات باعث می گردد احتمال ابتلا به فشار خون بالا و سندروم متابولیک به ترتیب 14 و 15 درصد کم تر از دیگران باشد. این عوامل از مهم ترین فاکتورهای موثر در ابتلا به بیماری های قلبی و سکته هستند.

البته این مطالعات به این معنا نیست که شما با خوردن شکلات می توانید وزن خود را کم کنید. اما به نظر می رسد مصرف شکلات باعث می گردد میزان اشتهای شما به غذا کم تر شده و به این ترتیب کالری کم تری را وارد بدن خود کنید. از سوی دیگر مطالعات نشان می دهد افرادی که شکلات مصرف می نمایند به طور میانه بیش تر از دیگران به ورزش کردن علاقه دارند.

کارول اونیل از مرکز کشاورزی دانشگاه لوئیزیانا در این باره گفت: تحقیقات ما نشان می دهد مصرف شکلات به میزان میانه تأثیر زیادی در افزایش وزن و چاقی ندارد.

این آنالیز ها در مجموع نشان می دهد مصرف مقادیر کمی از شکلات نه تنها فواید زیادی برای بدن دارد، بلکه می تواند به شما در داشتن وزن متناسب تر هم یاری کند.

دانشمندان با انجام مطالعاتی در بین سال های 1999 تا 2004، میزان مصرف شکلات را روی بیش از 15 هزار نفر که بیش تر از 19 سال سن داشتند آنالیز کردند.

میزان شاخص جِرمی و دور شکم افرادی که شکلات مصرف می کردند به طور میانه کم تر از دیگران است. برای مثال شاخص جرمی این افراد به طور میانه 7/27 و در دیگران 2/28 است.

به طور کلی محققان معتقدند هر شخص حداکثر باید 10 درصد از کالری روزانه خود را از غذاهایی مانند شکلات، فست فودها و انواع مختلف نوشیدنی ها به دست بیاورد.

منبع:سلامت نیوز

خبرآنلاین

ارسال به وسیله کاربر محترم سایت : mostafakazemy

منبع: راسخون

به "شکلات مانند ورزش؟!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شکلات مانند ورزش؟!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید