جدیدترین دستاورد شرکت نورا لینک ایلان ماسک: میمونی که با یاری یک تراشه کاشتنی در مغز بازی پونگ می نماید

به گزارش وبلاگ صبوحا، استارتاپ Neuralink ایلان ماسک ویدئویی از یک میمون منتشر نموده که با تسلط کامل و براساس دستورات ذهنی اش دارد پونگ بازی می نماید.

جدیدترین دستاورد شرکت نورا لینک ایلان ماسک: میمونی که با یاری یک تراشه کاشتنی در مغز بازی پونگ می نماید

این تازه ترین دستاورد نمایشی از پروژه brain-machine interface قابل کاشتن است که شرکت نورالینک از سال 2017 در حال کار روی آن است. این شرکت مدعی است این فناوری یک روز به ما امکان می دهد ذهن مان با اپلیکیشن ها و دستگاه ها ارتباط برقرار کند و باعث درمان اختلالات ذهنی گردد.

در این فیلم 3 دقیقه ای که روز پنج شنبه در وبلاگ سایت شرکت neuralink منتشر شده است؛ یک میمون ماکاک به نام Pager دیده می گردد که چند ماه پیش یک تراشه Neuralink در ذهن خود کاشته است.

هنگامی که این میمون پای ماینتور نشسته و با استفاده از یک جوی استیک، پونگ بازی می نماید (یا MindPong به گفته تیم تحقیقاتی این پروژه) و همزمان به وسیله یک نی فلزی مشغول خوردن معجون موز است؛ فعالیت های مغزی خود به طور کامل توسط دستگاه های نورالینک ثبت می گردد تا با جمع آوری این داده ها، راستا آینده روشن تر گردد.

ذهن او توسط تراشه کاشته شده راهنمایی شده و به او اجازه می دهد بتواند به خوبی بازی کند. اگر ویدئوی بازی پینگ پونگ این میمون را تماشا کنید؛ حیرت خواهید کرد؛ چون همانند یک گیمر حرفه ای دسته بازی جوی استیک را تکان داده و با چشمان خود توپ را دنبال نموده و امتیاز می گیرد؛ و البته همزمان در حال نوشیدن معجون موز خود است.

شروعی برای یک دستاور عظیم بشری؟

نورالینک می گوید این فناوری می تواند به زودی افراد فلج را قادر سازد فقط با حرکات دست از کامپیوتر یا گوشی تلفن همراه استفاده نمایند و فعالیت های ذهنی هم داشته باشند.

ایالن ماسک، موسس شرکت نورالینک در دو روز گذشته توئیت های زیادی درباره این میمون ماکاک منتشر نموده است که در یکی از آن ها می گوید: یک میمون به معنای واقعی کلمه با استفاده از تراشه مغزی.

او در یکی دیگر از توئیت های خود می نویسد: نخستین محصول Neuralink به فرد فلج این امکان را می دهد با استفاده از ذهن خودش، سریع تر از شخص سالمی که از انگشت استفاده می نماید؛ با تلفن هوشمند کار کند. نسخه های بعدی اجازه می دهند سیگنال های از Neuralinks در مغز با سیگنال هایی از Neuralinks در اندام های عصبی و حرکتی تعامل داشته باشند.به عنوان مثال، افراد دارای فلج کامل یا پاراپلژی می توانند دوباره راه بروند. این دستگاه در جمجمه کار گذاشته شده و به طور بی سیم شارژ می گردد. بنابراین، شما کاملا طبیعی به نظر می رسید.

نمایش روز پنج شنبه نورالینک یک بخش کوچک از توانایی های بالقوه فناوری های این شرکت است و نشان می دهد آن ها برای چه هدف عظیم در حال گام برداشتن هستند. آن ها می خواهند توانایی کارهای دیجیتالی مبتنی بر ذهن و فکر را به افراد ناتوان و فلج حرکتی برگردانند و بتوانند با متن ها ارتباط برقرار نمایند؛ حالا به وسیله عکس و بازی و روش های دیگر.

یکی دیگر از اهداف شرکت نورالینک، حرکت دادن اندام های فلج افراد با استفاده از سیگنال های مغزی مصنوعی است. یک تراشه مسئول خواندن سیگنال های ارسالی از مغز است و آن ها را برای اندام ها ترجمه می نماید تا باعث تحریک این اندام ها گردد. در نتیجه، افراد دوباره می توانند دست یا پای خود را تکان دهند و راه بروند.

ایلان ماسک درباره قدرت نورالینک صحبت های تخیلی و رویاگونه ای هم داشته است. مثلا، اینکه افراد بتوانند به وسیله ذهن خود موسیقی بنوازند. ادعایی که با مخالفت و تردید بسیاری از دانشمندان علوم اعصاب روبرو شده است.

ماسک در یک نشست کلاب هاس خود در فوریه 2021 گفته بود که یک میمون با استفاده از تراشه کاشتنی می تواند بازی ویدئویی انجام دهد. شرکت ایلان ماسک در تابستان گذشته هم از خوک دارای کاشتنی نورالینک رونمایی نموده بود. این فعالیت ها با مخالفانی هم روبرو است و او را متهم به حیوان آزاری می نمایند.

البته، خود ماسک می گوید نسبت به استفاده از حیوانان بسیار حساس است و شرکتش هم بارها اعلام نموده است این فعالیت های زیر نظر کارشناسان و متخصصان حیوانات انجام می گردد.

منبع: یک پزشک

به "جدیدترین دستاورد شرکت نورا لینک ایلان ماسک: میمونی که با یاری یک تراشه کاشتنی در مغز بازی پونگ می نماید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جدیدترین دستاورد شرکت نورا لینک ایلان ماسک: میمونی که با یاری یک تراشه کاشتنی در مغز بازی پونگ می نماید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید