عکس برداری با دوربین دیجیتال و تنظیمات مربوطه

به گزارش وبلاگ صبوحا، عکاسی را خیلی دوست دارم ،کمتر کسی پیدا میشه که امروزه عکس نگرفته باشه یا از او عکس نگرفته باشند از این جمله من تعجب نکنید. چون زمانی بود که داشتن دوربین و عکس بردای مختص افراد خاصی بود و تعداد دوربین های عکاسی محدود می شد به مغازه های عکاسی و عکس از پرتره و صورت. اما امروزه به لطف پیشرفت تکنولوژی روی هر گوشی موبایلی لنز دوربین نصب شده و می توان به راحتی به وسیله هرکسی و از هر جایی عکس گرفته گردد. پیشرفت دوربین های دیجیتال نیز به قدری سریع و حرفه ای بوده که احتیاج به آموزش قبل از استفاده از آن ها احساس می گردد خوب اما آیا همه با نحوه عکس برداری با دوربین دیجیتال آشنا هستند یا نه سوالی است که ما امروز می خواهیم به آن بپردازیم و به آنالیز چگونگی عکاسی با دوربین دیجیتال بپردازیم . پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

عکس برداری با دوربین دیجیتال و تنظیمات مربوطه

دوربین دیجیتال خود را تنظیم نمایید

اگر بخواهیم عکس های با کیفیت وخوبی را ثبت کنیم احتیاج داریم که یک سری نکات اولیه در خصوص دوربین دیجیتال خود بدانیم و با تنظیم کردن آن به این امر مهم دست یابیم . تنظیم دوربین اولین کاری است که در عکس برداری دیجیتال باید انجام شود. که شامل مراحل زیر می باشد.

حالت های نوردهی با دوربین دیجیتال

برای این که بتوانید تمرکز بیشتری بر روی عکس گرفتن داشته باشید به شما توصیه می کنیم که حالت نوردهی دوربین خود را تنظیم کنید البته یک سری موارد اتوماتیک مانند حالت نوردهی برای عکاسی متحرک ، ورزشی ، کلوز آپ و پرتره وجود دارد که اگر چه خوب است و کار شما را سرعت می بخشد اما دست شما را یه جورایی می بندد و نمی توانید خلاقیت خودتان را داشته باشید بنابراین برترین حالت تنظیم نوردهی این است که به حالت نیمه اتوماتیک یا دستی باشد تا بتوانید مهارت خودتان را در عکاسی بهتر کنید . و با آزادی عمل بیشتری تصاویر را با دوربین دیجیتال ثبت کنید.

حالت B یا Bulb

برای عکاسی در شب می توان حالت Bulbرا انتخاب کرد زیرا این حالت سرعت شاتر را بالای 30 ثانیه تنظیم می کند که مناسب این نوع عکاسی است و در واقع در حالت B شما وقتی که دکمه را پایین نگه داشته اید شاتر باز می ماند و مدت زمان بیشتری سرعت شاتر طول خواهد کشید. و دراین حالت می توان در نور کم خصوصا شب ها عکس های با کیفیت و قابل قبولی تهیه کرد.

برنامه (P)

اگر تنظیمات دوربین خود را روی این حالت بگذارید می توانید جبران نوردهی و کنترل ایزو در دوربین را خودتان کنترل کنید اگر به حالت برنامه (p) بگذارید در این صورت دیافراگم و شاتر سرعتشان به صورت اتوماتیک تنظیم می شود .

تمام اتوماتیک(A)

با تنظیم دوربین دیجیتال خود به این حالت همه چیز به صورت اتوماتیک تنظیم می شود برای کسانیک ه تازه عکاسی رو آغاز کردند می تواند خوب باشد اما برای کسانی که می خواهند در عکاسی پیشرفت کنند و عکس های حرفه ای تری ثبت کنند گزینه مناسبی نمی باشد. چون با این تنظیم دوربین شما به یک دوربین خانگی کوچک و استاندارد تبدیل می شود.

تمام دستی (M)

اگر روی این گزینه دوربین دیجیتال خود را تنظیم کنید در این صورت سرعت شاتر و میزان دیافراگم را خودتان می توانید به صورت دستی تحت کنترل داشته باشید و بتوانید به صورت کاملا اختیاری عکس خود را ثبت نمایید.

تقدم دیافراگم (A در دوربین های نیکون و AV در دوربین های کانن)

این حالت بر عکس حالت تقدم شاتر عمل می کند یعنی این که برای افزایش و کاهش عمق میدان دید شما با افزایش و یا کاهش دیافراگم (عدد F) سعی می کنید که عکس مناسب و مطلوبی را تهیه نمایید و سرعت شاتر در این حالت به وسیله خود دوربین به صورت اتوماتیک تنظیم خواهد شد. نکته ای که خدمت شما دوستان عزیز باید عرض کنیم این است که در هر دو حالت این شما هستید که می توانید ایزو را بر روی حالت اتوماتیک یا دستی تنظیم کنید.

تقدم شاتر (S در دوربین های نیکون و TV در دوربین های کانن)

جهت عکاسی با سرعت بالا می توان از این حالت عکاسی استفاده نمود . با این حالت می توانید در عکس برداری از حالت ساکن اجسام جلوه حرکتی به عکس بدهید و در عکس برداری از حالت متحرک اجسام حالت سکون به عکستان دهید . و با ایجاد یک افکت بلور زیبا و مناسب عکس با کیفیت و جالبی را ثبت کنید . در واقع با این تنظیم دوربین دیافراگم مناسب را بر حسب این که شما سرعت شاترتان را روی چه عددی تنظیم نموده اید، انتخاب می کند.

قالب فایل (File Format)

فرمت فایلی که عکس می گیریم به دو صورت jpeg و raw ذخیره خواهد شد و کیفیت عکس هایی که با فرمت raw ذخیره می شوند نسبت به حالت jpeg بهتر خواهد بود اما میزان عکس بر عکس jpeg که فشرده تر است در حالت raw بیشتر خواهد بود چون که خصوصیات بیشتری مانند رنگ و نور و .. را ذخیره می کندو کیفیتی صد درصدی از عکس را خواهید داشت و بهتر می توان در نرم افزار های ویرایش عکس را با کیفیت بالاتر از jpeg ویرایش کرد.

تراز سفیدی (White Balance)

تراز سفیدی بیشتر در مواقعی که میخواهید عکس برداری کنید و چند منبع نور در محیط وجود دارد کاربرد دارد ولی عموما به صورت اتوماتیک می توان به این گزینه تکیه کرد . تراز سفیدی اگر روی حالت اتوماتیک باشد مخصوصا زمانی که سوژه مورد نظرتان زیر سایه های تیره قرار گرفته است ممکن است باعث مشکل در پخش رنگ در تصویر گرفته شده کند برترین حالت در بیشتر مواقع این است که اتوماتیک تنظیم شود اما در حالت گفته شده بهتر است عکستان را با قالب و فرمت raw تهیه نمایید تا بعدا بتوانید در نرم افزار های ویرایش عکس مثل فتوشاپ و کورل به تغییر و تنظیم تراز سفیدی در عکس خود بپردازید و کیفیت عکس را تنظیم کنید.

حساسیت ایزو (ISO)

هرچی ایزو بیشتر و بالاتر باشد تصاویر شما نویز بیشتری خواهد داشت این را در مقدمه خدمت شما دوستان عرض کنم اما از مزایای بالا بودن ایزو می توان به این مورد اشاره نمود که وقتی دستتان لرزش دارد ممکن است که عکس هایی که می اندازید تار در بیاید بنابراین اگر ایزو را بالا ببرید بهتر می توانید عکس برداری نمایید. یعنی می توان حساسیت دوربین به نور را با تنظیم میزان iso معین کرد. بنابر این همان طور که گفتیم اگر می خواهید عکس هایی بگیرید که نویز کمتری داشته باشد بهتر است که میزان ایزو را روی کمترین اندازه تنظیم کنید تا عکس برداری با دوربین دیجیتال راح رفه ای انجام داده باشید، اما همواره نمی توان با این حالت عکس بهتری گرفت. بنابراین انتخاب با خودتان است.

تنظیمات کاستوم

در این قسمت یک سری گزینه های اضافه تری برای تنظیم و پیکر بندی نحوه عکاسی و خود دوربین عکاسی شما وجود دارد که در صورت تمایل می توانید آن ها را تنظیم نمایید تا عکس برداری با دوربین دیجیتال را حرفه ای انجام داده باشید.

منبع: همگردی

به "عکس برداری با دوربین دیجیتال و تنظیمات مربوطه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عکس برداری با دوربین دیجیتال و تنظیمات مربوطه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید