خبرنگاران نگرانی پنتاگون از بسته شدن کانال سوئز
به گزارش وبلاگ صبوحا، تهران- خبرنگاران- وزارت دفاع آمریکا بامداد دوشنبه نسبت به بسته شدن کانال سوئز ابراز نگرانی کرد و اعلام داشت که مسدود شدن این آبراه بر حمل و نقل دریایی ، حرکت کشتی های نظامی و شناورهای ارتش تأثیر می گذارد.
به گزارش وبلاگ صبوحا از نشریه هیل، مقامات پنتاگون تأیید کردند که توقف مداوم ترافیک دریایی ناشی از گرفتار شدن یک کشتی غول پیکر در کانال سوئز بر حرکت شناورهای ارتش ایالات متحده تأثیر می گذارد، اما تأکید کردند که وزارت دفاع روش های جایگزینی برای پشتیبانی عملیات در منطقه دارد.
وزارت دفاع آمریکا در ادامه در خصوص تأثیرات خاصی که این توقف بر توانایی های دفاعی یا دریایی ایالات متحده داشته است، اظهارنظر نکرد.
ربکا رباریچ یک مقام امور عمومی نیروی دریایی آمریکا گفت: ما قرار نیست در خصوص تأثیرات عملیاتی خاص صحبت کنیم. کانال سوئز یک محل مهم دریایی است و هرچه مسدود ماندن معبر طولانی تر گردد تأثیر بیشتری بر حمل و نقل غیرنظامی و نظامی خواهد داشت.
وی در ادامه اضافه نمود: با این وجود ما توانایی های متناوب برای کاهش تأثیر و پشتیبانی از عملیات خود در منطقه مسئولیت فرماندهی مرکزی ایالات متحده در حین مسدود ماندن کانال داریم.
کشتی کانتینربر Ever Given که متعلق به شرکت ژاپنی Shoei Kisen بوده و توسط شرکت تایوانی Evergreen Marine اداره می گردد، 23 مارس (سوم فروردین) در کیلومتر 151 کانال سوئز در جهت چین به روتردام به گل نشست. طول این کشتی 400 متر، عرض آن 59 متر و ظرفیت حمل آن حدود 224 هزار تن است.
در نتیجه این حادثه، تردد در یکی از شلوغ ترین جهتهای تجاری دریایی در دنیا مسدود شد. اسامه رابی رییس اداره مدیریت کانال سوئز اعلام داشت که تعداد کشتی های در صف انتظار برای عبور از کانال سوئز به بیش از 320 کشتی رسیده است.
کانال سوئز که دریاهای مدیترانه و سرخ را به هم متصل می نماید 163 کیلومتر طول دارد. 10 تا 12درصد حمل و نقل دریایی در دنیا به وسیله آن صورت می گیرد. این کانال روزانه توسط ده ها کشتی استفاده می گردد که بدون دور زدن طولانی آفریقا از اروپا به آسیا و برعکس سفر می نمایند.
منبع: ایرنا