بازدید از معبد شائولین و آشنایی با تاریخچه آن
به گزارش وبلاگ صبوحا، یک چین است و هنرهای رزمی اش و برای پی بردن به رمز و راز این هنر پرطرفدار چه جایی بهتر از معبد شائولین! معبدی تاریخی که برای قرن ها فقط اشخاص خاص اجازه ورود به آن را داشته و همانند شهر ممنوعه بسیاری در آرزوی تماشا آن به سر می بردند. امروزه اما معبد شائولین از پوسته ممنوعه بودن خود درآمده و به یکی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری چین تبدیل شده است. جاذبه ای که همانند ماشین زمان عمل نموده و شما را با خود به گذشته های رازآلود این کشور می برد.
هیچ رزمی کار حرفه ای نیست که رویای بازدید از معبد شائولین را در سر نداشته باشد و این رویا را محقق می نماید. معبدی که با جنگل ها و تپه های سرسبز احاطه شده و زیبایی و داستان های پر رمز و راز را در کنار یکدیگر دارد. پس اگر مسافر چین هستید و علاقه مند به هنرهای رزمی بازدید از این معبد را در برنامه سفر خود قرار دهید.
معبد شائولین زادگاه کونگ فو
برقراری تعادل میان جسم و روح سرشروع تبدیل شدن شائولین به زادگاه کونگ فو در جهان شد. شاگردان این معبد در ابتدا برای تمرکز فکر و عبادت به شائولین می آمدند اما در ادامه استادان به این نتیجه رسیدند که شاگران بر اثر نشستن طولانی مدت و البته بحران های مداوم غذا در کشور چین از نظر جسمی بسیار ضعیف هستند. از آنجا که تعادل جسم و روح از اصول اولیه تعالیم بودا به شمار می رود استادان شائولین حرکات و تمرینات جسمانی را نیز به کارهای روزانه شاگردان اضافه کردند. بیشتر این تمرین ها از حرکات حیوانات و طبیعت الهام گرفته می شدند. بعضی نیز از معابد هندی به شائولین راه پیدا کردند. این حرکات که با گذشت زمان نظم پیدا نموده و پخته تر شدند کونک فو امروزی را تشکیل دادند. هنر رزمی که بیش از 700 حرکت داشته و از رشته های پرطرفدار در تمام جهان به شمار می رود.
تاریخچه معبد شائولین | Shaolin Temple
بنای شائولین به وسیله راهب هندی گذاشته شد. نام این راهب بادا بود و نسب وی به بیست و هشتمین رهبر مذهبی بودا می رسید. در سال 464 بود که بادا جهت توسعه آموزه هایی بودایی در چین ساکن و در سال 495 به دستور امپراتور شیائووندی معبد شا ئو لین ساخته شد. ساخت این معبد را می توان نشان از موفقیت بادا دانست. پس از ساخت معبد ترجمه متون مقدس هندی به چینی شروع و احکام ذن بودا در این کشور شکل گرفتند. بنای اولیه معبد معماری بسیار ساده داشت اما در طول سال ها و با تغییر اساتید بخش های مختلف به معبد اضافه شدند. معمارانی که در توسعه معبد نقش داشتند حفظ تقارن را مبنای اصلی آن قرار دادند. تا جایی که ساختمان های نو همگی در امتداد بنای اصلی ساخته شدند.
دروازه معبد، برج های ناقوس و طبل، تالار پادشاه آسمانی، تالار اصلی، اتاق ابوت، تالار Mahavira، غرفه نگهبانی سوترا و تاار هزار بودا از بخش های اضافه شده به معبد هستند.
بخش های مختلف معبد شائولین
معبد شائولین را می توان به سه قسمت کلی تقسیم بندی کرد. گردشگران مطابق یک نظم خاص می توانند از این سه قسمت بازدید نمایند. بخش اول محل نمایش کنگ فو است. بخشی که بدون شک علاقه مندان به این رشته ورزشی را شیفته خود خواهد نمود. گردشگران پس از عبور از یک تالار بسیار باشکوه به محل نمایش حرکات رزمی می رسند. این محل با چراغ های چشمک زن تزیین شده و گوینده درباره اتفاقاتی که در آن می افتد شرح می دهد. حرکات رزمی هنرجویان جوان، مهارت و تمرمز آن ها بسیار تماشای ست و چشم ها را به خود خیره می نماید. بخش دوم به فضای خود معبد شا ئو لین تعلق دارد. یک تراموای برقی بعد از طی یک مسیر 15 تا 20 دقیقه ای بازتماشامایندگان را به معبد می رساند.
بنای معبد در بالای کوه نهاده شده و گردشگران دربی که در پایین نهاده شده می توانند وارد معبد شوند. به دلیل هزینه بالای معبد از گردشگران ورودی دریافت می گردد. بخش سوم جنگل پاگودا است که در ادامه درباره آن بیشتر می خوانیم.
جنگل پاگودا
پس از طی نیم کیلومتر از مسیر چوبی به جنگل پاگودا می رسیم. جنگلی که در عین عجیب بودن بسیار زیبا و تماشای است. در این جنگل صدها پاگودای سنگی و آجری دیده می شوند که به خاندان ها و دودمان های چینی تعلق دارند. پاگوداها سازه هایی بلند و چند لایه هستند که در کشورهایی مانند تایلند، بالی و هند نیز دیده شده و بیشتر کاربرد عبادی دارند. قدم زدن در میان پاگوداها، لذت بردن از منظره ها طبیعی سرسبز و عکاسی از کارهای جذابی هستند که در جنگل پاگودای معبد شائولین می توانید انجام دهید. این جنگل مساحتی بیش از 21000 متر مربع را پوشش داده و حدود 230 پاگودا از سال های 791 تا 1803 را در آن می توان دید. این بت ها درواقع محل پاشیدن خاکسترهای افراد مهم چینی هستند که برای زنده نگه داشتن یاد آن ها ساخته شده اند.
فراز و نشیب های معبد شائولین
همانطور که در تاریخچه معبد خواندیم برای اولین بار این راهب بودایی بود که برای تبلیغ آیین بودا به چین سفر نموده و مورد استقبال امپراتور چین نهاده شد. حاصل کوشش های این راهب ساخت شائولین بود. 30 سال پس از ساخت معبد یک راهب هندی دیگر به معبد رفته و این مکان را به مبدا ذن تبدیل کرد. شائولین از زمان ساختش تا به امروز که علاوه بر معبد یک جاذبه گردشگری نیز به شمار می رود فراز و نشیب های زیادی را پشت سر گذاشته، بعضی از امپراتوران از آن استقبال نموده و بعضی هم به دلیل مخالفت با آیین ذن درب هی معبدرا بسته نگاه داشتند. اما در نهایت با موافقت دولت چین درب های این معبد اسرارآمیز به روی گردشگران باز شد.
شائولین امروزی
امروزه شائولین همچنان کاربرد سنتی خود را حفظ و کونگ فو کاران را آموزش و تربیت می نماید. در واقع این معبد به مرکز کنگ فو در جهان تبدیل شده است با این تفاوت که مانند قرن های گذشته ورود به آن ممنوع نبوده و گردشگذان می توانند از قسمت های مختلف آن بازدید نمایند. به بیان دیگر هسته ورزش های دفاع شخصی مانند جودو و غیره در شائولین کاشته شده و به سراسر جهان انتقال پیدا نموده است. نکته قابل توجه اینکه آموزش برای هنرجویان در شائولین رایگان است.
راه های دستیابی به معبد شائولین
شائولین در قسمت شرقی چنین، استان هنان و در شهر دنگ فنگ نهاده شده است. اطراف معبد به وسیله کوه های بلند و جنگل های وسیع احاطه شده و در مجموع می توان گفت که مجموعه شائولین فضایی آرام بخش دارد. اگر اهل تماشا فیلم های رزمی چینی هستید بدون شک بیشتر فضاهای معبد برایتان آشنا به نظر می رسد چرا که بسیاری از فیلم ها در این معبد فیلم برداری شده، شما می توانید برای تماشا شائولین از تورهای یک روزه ای که از دنگ فنگ به سمت این مسیر حرکت می نمایند بهره ببرید.
تور یک روزه به معبد شائولین
همانطور که در پاراگراغ قبل اشاره شد تورهای یک روزه برای تماشا معبد شائولین برگزار می گردد. این تورهای یک ر.زه را می توانید از هتل محل اقامتتان بخرید. بازدید از سه بخش آموزش کنگ فو، عبادتگاه ها و جنگل پاگودا از برنامه های این تورهای یکروزه هستند. همکاران ما شما را در این زمینه هدایت خواهند کرد. مجموعه شائولین از ساعت 8 صبح تا 7 بعدازظهر آماده استقبال از گردشگران می باشد.
سوالات متداول
آیا معبد واقعی شائولین وجود دارد؟
صومعه شائولین (少林寺 Shàolínsì) که به عنوان معبد شا ئو لین نیز شناخته می گردد، مجموعه بناهای بودایی هستند که به عنوان زادگاه بودیسم در چین و مهد کونگ فو در جهان شناخته می گردد. این مجموعه زیبا در دامنه قله ورو در رشته کوه سونگشان در شهرستان دنگ فنگ استان هنان چین واقع شده است.
آیا گردشگران می توانند از معبد شا ئو لین تماشا نمایند؟
گردشگران می تواند یک روز از سفر خود به چین را به بازدید از معبد شائولین اختصاص دهند. معبدی که نامش در میراث فرهنگی جهانی یونسکو به ثبت رسیده و به عنوان زادگاه ذن بودایی و کونگ فو چینی شناخته می گردد.
آیا آموزش در معبد شا ئو لین رایگان است؟
بله، آموزش برای هنرجویان و رزمی کاران در شائولین کاملا رایگان است.
منبع: ستاره ونک